Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spalletti știe ce a făcut diferența în meciul dintre Spania și Italia! "Cheia problemei e mereu aceeași"

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2024 la 10:27 GMT+3

Italia a fost învinsă aseară, cu scorul de 1-0, de Spania, într-un meci contând pentru a doua etapă a grupelor EURO 2024. La finalul partidei, selecționerul Luciano Spalletti a vorbit despre prestația echipei sale, explicând de ce nu a reușit campioana en-titre să obțină nici măcar un punct din duelul cu ibericii.

Luciano Spalletti, Euro 2024

Credit imagine: Eurosport

Italia a pierdut aseară, la Gelsenkirchen, duelul cu Spania. Campioana europeană en-titre a fost învinsă cu scorul de 1-0, după un autogol al lui Calafiori, din minutul 55.
Squadra azzurra a avut o prestație slabă în fața Spaniei, reușind un singur șut pe poartă, fără a avea, însă, vreo ocazie cu adevărat importantă de a marca în poarta lui Unai Simon.
În urma acestui eșec, italienii au rămas pe locul 2 în clasamentul grupei B, cu 3 puncte, în timp ce naționala lui Luis de la Fuente a ajuns la 6 puncte și s-a calificat în optimile EURO 2024, iar Albania și Croația sunt pe locurile 3 și 4, cu câte un punct.
După meci, selecționerul Italiei a vorbit despre prestația echipei sale, încercând să explice de ce jucătorii săi nu au putut să le pună probleme ibericilor.
Luciano Spalletti a vorbit despre prospețimea, viteza și despre alegerile făcute de fotbaliștii Spaniei și a precizat că nu se așteaptă la un meci ușor cu Croația, totul urmând a depinde de alegerile pe care le va face.

Spalletti ȘTIE ce a făcut diferența în meciul dintre Spania și Italia

"Prospețimea a făcut diferența, au fost mult mai proaspeți decât noi. Am făcut de multe ori deposedări întârziate. Cheia problemei este întotdeauna aceeași, am avut un nivel de reacție prea scăzut pentru a putea construi acțiuni periculoase.
Ei au fost mai proaspeți și ne-au creat probleme din cauza vitezei și a alegerilor pe care le-au făcut. În repriza secundă am reușit să fim mai insistenți și am creat situații care ne-ar fi putut duce la egalitate, dar ei au fost mult mai puternici decât noi și au câștigat pe merit.
Meciul cu Croația? Depinde de cum ajungem acolo și de alegerile pe care le vom face. Când alegerile nu sunt bune, devine dificil", a declarat Luciano Spalletti, citat de Gazzetta dello Sport.
Ultimele meciuri din grupe, Italia - Croația și Spania - Albania, sunt programate luni seară, de la ora 22:00, și vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo