Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spania, revanșă în fața Italiei! Un autogol a decis meciul! Campioana en-titre, "în corzi" la EURO

Nicu Savin

Actualizat 21/06/2024 la 09:20 GMT+3

Spania s-a impus cu 1-0 în fața Italiei, în cel mai așteptat meci al fazei grupelor de la EURO 2024. Reeditarea semifinalei de la EURO 2020 a fost decisă de un autogol al lui Riccardo Calafiori, dar victoria ibericilor a fost pe deplin meritată. Campioana Europei de acum 3 ani este obligată să nu piardă cu Croația în ultimul meci pentru a fi sigură de optimi.

L'autorete di Riccardo Calafiori durante Spagna-Italia - Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

A 7-a zi de competiție de la EURO 2024 a programat 3 partide, dintre care două au însemnat reeditarea semifinalelor de la ediția precedentă. În prima dintre ele Anglia a remizat cu Danemarca, scor 1-1, iar în cea de-a doua Spania s-a impus cu 1-0 în fața Italiei și a câștigat matematic grupa B.
Partida de la Gelsenkirchen a fost la discreția ibericilor de la început până la final, dar a fost nevoie de un autogol al italienilor pentru se dezgheța tabela. "Furia Roja" a dominat copios prima repriză, dar devensiva "Squadrei Azzura" a rezistat, ceea ce nu a mai fost cazul în partea secundă.
Pedri a ratat o ocazie imensă în minutul 52, dar la 3 minute distanță inevitabilul s-a produs. O centrare de pe partea stângă a lui Nico Williams a fost deviată ușor de Morata și apoi de Donnaruma, ceea ce l-a derutat complet pe Riccardo Calafiori, iar acesta și-a trimis mingea în proprie poartă.

Spania - Italia 1-0 | "Furia Roja" a câștigat grupa B de la EURO! "Squadra Azzurra", în pericol

Fundașul Bolognei a devenit abia al doilea italian din istorie care își marchează un autogol la un turneu final, după Cristian Zaccardo, care înscria în propria poartă ma Mondialul din 2006, într-un meci cu Statele Unite. Cei mai superstițioși fani s-ar putea gândi că acel mondial s-a terminat perfect pentru Italia, care a cucerit trofeul atunci.
Nici după ce s-a văzut condusă naționala lui Spalletti nu a reușit să reacționeze. Cu excepția unor faze fixe, Italia nu prea a ajuns în preajma careului advers. În schimb, Spania putea să se desprindă, dar Nico Williams a avut un mare ghinion în minutul 71, șutul său foarte bun lovind transversala.
Finalul a avut nerv, Italia încercând din răsputeri să scoată ceva din acest meci, dar lipsa de inspirație a caracterizat locul lor și doar hazardul putea aduce un gol egalizator. Norocul nu le-a surâs elevilor lui Spalletti și s-a terminat 1-0 pentru echipa lui De La Fuente.
În urma acestui rezultat, Spania a deveni prima câștigătoare de grupă de la EURO 2024 și a doua calificată matematic, după Germania. Chiar dacă vor pierde ultima partidă contra Albaniei, ibericii vor termina primii și vor juca în optimi cu una dintre cele 4 echipe care vor ajunge acolo de pe locurile 3.
În schimb, eșecul suferit azi complică serios situația Italiei. "Squadra Azzurra" va juca în ultima etapă cu Croația și e obligată să nu piardă pentru a termina pe locul secund. Dacă Modric & Co vor lua cele 3 puncte, vor termina pe locul secund, iar Italia va avea nevoie de șansă pentru a ajunge în optimi. Ar putea-o face de pe locul 3, dacă Albania nu va câștiga cu Spania, dar ar avea nevoie de un joc favorabil al rezultatelor, pentru că ar avea și golaveraj negativ.






Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo