Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un titular al Olandei, discurs tranșant, înaintea meciului cu România: "E adversarul ideal"

Nicu Savin

Publicat 29/06/2024 la 15:56 GMT+3

"România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile", a declarat într-o conferinţă de presă Tijjani Reijnders, mijlocaşul selecţionatei Olandei, adversara tricolorilor în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, scrie Reuters.

Tijjani Reijnders, Lutsharel Geertruida și Xavi Simons (EURO 2024)

Credit imagine: Getty Images

Potrivit lui Reijnders, discuţiile din cadrul lotului naţionalei Oranje au făcut ca atmosfera să se destindă după evoluţia slabă din meciul cu Austria.
La turneul final din Germania, olandezii s-au străduit să creeze în cantonamentul lor un mediu în care jucătorii pot să-şi exprime opiniile şi, dacă este necesar, să vină cu critici, în discuţii sincere pentru a ajuta echipa să joace mai bine.
Atmosfera a fost sumbră după eşecul de marţi cu Austria (2-3), în urma căruia Olanda s-a calificat în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3. A fost o partidă pe care olandezii se aşteptau s-o câştige.
"Am avut nişte discuţii dure, dar suntem pe drumul cel bun şi toată lumea este pe aceeaşi lungime de undă. Este clar de acum că victoria înseamnă calificare, eşecul înseamnă să mergem acasă", a spus Reijnders.

Olandezii speră să iasă din criză chiar în meciul cu România de la EURO 2024

"Eu am urmărit din nou meciul şi am văzut ce ar putea fi îmbunătăţit. Trebuie să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile. Şi ei evoluează cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenţi cu mingea şi asta nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria", a adăugat el.
Vineri, căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, a recunoscut că a jucat slab, iar Reijnders a venit cu o declaraţie asemănătoare.
"Toată lumea a avut o zi slabă, inclusiv eu. Acesta e un lucru din care să tragi învăţăminte pentru a juca mai bine împotriva României. Există mai multă presiune, dar nu ar fi fost diferit dacă am fi câştigat cu Austria", a afirmat el.
România va înfrunta Olanda în optimile de finală ale EURO 2024 în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo