Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Paksi FC, adversara Corvinului, din primul tur preliminar UEL? Hunedorenii joacă returul acasă

Dani Morar

Actualizat 18/06/2024 la 16:55 GMT+3

Corvinul Hunedoara și-a aflat astăzi adversara din primul tur preliminar al Europa League, urmând să îi întâlnească pe ungurii de la Paksi FC. Formația din liga secundă din România a câștigat Cupa și a primit dreptul de a evolua în cupele europene.

Paksi FC.

Credit imagine: Getty Images

Corvinul Hunedoara a produs surpriza sezonului în fotbalul românesc. Echipa antrenată de Florin Maxim a devenit prima echipă de ligă secundă din ultimii 49 de ani care a câștigat Cupa României.
Corvinul Hunedoara și-a aflat în această după-amiază primul adversar din Europa. Câștigătoarea Cupei României va debuta în noul sezon al cupelor europene în primul tur preliminar din Europa League.
În această fază a competiției sunt angrenate 12 echipe, care au fost împărțite în două urne valorice. Românii nu au avut statutul de cap de serie, astfel că vor avea un adversar mai dificil.
După câștigarea Cupei, Corvinul are asigurate cel puțin două partide în cupele europene în vară. Chiar dacă nu vor reuși să treacă de primul tur preliminar din Europa League, hunedorenii vor mai avea o șansă în Conference League, așa că cel puțin două partide vor avea loc în fața propriilor fani, care vor trebui să meargă la Sibiu pentru a-și vedea echipa la treabă.

Cine e Paski FC, adversara Corvinului Hunedoara din Europa League

Paksi FC este un club din orașul Paks, înființat în anul 1952. În 2006 a promovat în prima ligă a Ungariei pentru prima dată în istoria sa. Culorile echipei sunt verde și alb, iar meciurile de acasă sunt jucate pe Fehervari uti Stadion, o arenă cu o capacitate de 6150 de locuri.
În sezonul 2010-2011, Paksi a încheiat campionatul Ungariei pe locul 2 și a evoluat pentru prima dată în tururile preliminare din Europa League. Clubul are o politică interesantă și are în componența sa doar jucători de origine maghiară.
Paksi a încheiat sezonul trecut pe locul 2 în campionatul Ungariei, la 16 puncte în spatele lui Ferencvaros și la 3 peste Puskas Academy. Un lucru încurajator pentru Corvinul este acela că Paksi a avut cea mai slabă apărare dintre primele 4 clasate, cu 42 de goluri încasate în 33 de etape.
Pe site-ul de specialitate transfermarkt, lotul Corvinului este evaluat la 4,55 milioane de euro, însă valoarea a crescut la peste 5,5 milioane după venirile lui Roger, Florin Iacob și Sergiu Buș. Ungurii sunt cotați la 8,48 milioane de euro, astfel că nu sunt diferențe foarte mari din acest punct de vedere.
Prima manșă a duelului Corvinului Hunedoara – Paksi FC se va juca pe 11 iulie, în Ungaria, iar returul o săptămână mai târziu, la Sibiu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo