Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Este aproape!" Reacția lui Xavi, după încă un pas spre titlu făcut de Barcelona în meciul cu Osasuna

Andrei Nicolae

Publicat 02/05/2023 la 23:40 GMT+3

Barcelona a învins-o pe Osasuna cu scorul de 1-0 pe teren propriu, grație unui gol înscris de Jordi Alba. Catalanii s-au apropiat și mai mult de un nou titlu de campioni, iar Xavi este conștient de acest aspect pe care l-a verbalizat și în cadrul interviului de după meci.

Xavi dirigiert Barca zum nächsten Sieg

Credit imagine: SID

Gruparea blaugrana a suferit în partida cu Osasuna, deoarece a fost nevoită să atace timp de 85 de minute până să deschidă scorul. Oaspeții au rămas în 10 oameni din minutul 27, însă trupa lui Xavi nu a putut profita de omul în plus și a ratat pe bandă rulantă.
Jordi Alba a adus victoria în cele din urmă în contul Barcei cu un gol pe final, iar titlul cu numărul 27 pare din ce în ce mai aproape de catalani. Fotbaliștii lui Xavi s-au distanțat la 14 puncte de Real Madrid, care poate reveni la 11 dacă o învinge pe Real Sociedad. Xavi a vorbit despre victoria echipei sale și a declarat că jucătorii săi sunt aproape de trofeul mult râvnit.
"E un pas foarte important. Am suferit prea mult. Am ratat șanse foarte clare. A trebuit să îi presăm. S-au apărat bine. Golul lui Jordi a venit în sfârșit. Să câștigi așa este uneori mai bine. Este aproape (n.r. titlul). Aceste șase puncte (n.r. victoriile cu Real Betis și Osasuna) au fost cheia după înfrângerea din Vallecas. O luăm pas cu pas. Este un pas imens", a declarat antrenorul catalanilor, citat de Marca.
Citește și:

Cum poate deveni Barcelona campioana Spaniei etapa viitoare

Echipa blaugrana poate cuceri titlul cu numărul 27 încă din etapa viitoare, cu patru meciuri înainte de finalul sezonului. Catalanii depind însă și de rezultatele rivalei Real Madrid pentru a-și asigura titlul mai devreme.
În cazul în care madrilenii se încurcă într-una dintre următoarele două meciuri din campionat, respectiv partidele cu Real Sociedad și Getafe, iar Barca o învinge pe Espanyol, catalanii vor fi încoronați campioni. Xavi și jucătorii săi au astfel nevoie de un egal sau o înfrângere în conturile lui Real în viitoarele două meciuri.
Barcelona nu a mai cucerit tilul de patru ani și poate astfel să oprească seria negativă în care Real Madrid și Atletico și-au adjudecat coroanele de campioană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo