Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fan a decedat ieri în timpul partidei din La Liga dintre Valencia și Cadiz

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/01/2023 la 14:10 GMT+2

Tragedie în Spania în prima săptămână din 2023. Un suporter prezent pe Mestalla la duelul dintre Valencia și Cadiz, contând pentru etapa a 16-a din La Liga, a decedat după ce a suferit un stop cardiac chiar în timp ce fotbaliștii ambelor formații se aflau la încălzire.

Samuel Lino y Rubén Alcaraz en el Valencia-Cádiz

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Startul celui de-al 2-lea meci al zilei din La Liga a fost amânat ieri preț de aproximativ 10 minute, din cauza faptului că unuia dintre suporterii aflați în tribune i se făcuse rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fost preluat pentru a fi transportat la spital după ce ar fi primit diagnosticul de stop cardiac, însă nu a mai apucat să ajungă la unitatea medicală, pentru că s-a declarat decesul în drumul ambulanței care a plecat de pe Mestalla.

Un fan din Spania a murit chiar înainte de Valencia-Cadiz

Potrivit surselor din presa iberică, suporterul avea 53 de ani și a suferit un stop cardiac chiar în timp ce cele două echipe se aflau la încălzire, înainte de a începe meciul.
Partida n-a avut un deznodământ pozitiv nici în teren, pentru că Valencia a pierdut meciul cu Cadiz cu scorul de 1-0 și a rămas pe locul 10 în clasamentul primei ligi din Spania, cu șanse tot mai mici de a prinde un loc eligibil pentru competițiile europene.
Formația gazdă a postat ulterior un mesaj de condoleanțe pe contul oficial de Twitter: "Regretăm enorm decesul unui suporter al nostru care a fost tratat de urgență în această seară pe Mestalla înainte de startul partidei. Adresăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor săi. Dumnezeul să-l odihnească în pace!"
La finalul partidei pierdute de Valencia cu 1-0, antrenorul "liliecilor", Gennaro Gattuso, i-a adus un omagiu suporterului care și-a pierdut viața, spunând că o astfel de tragedie umbrește ceea ce s-a întâmplat pe gazon.
"Înainte de a discuta despre meci, îmi pare foarte rău pentru suporterul care a murit astăzi. Ne pare foarte rău tuturor", a fost reacția antrenorului italian.
Citește și:

Cadiz pare "urmărită" de atfel de incidente

Tot în acest sezon, Cadiz a mai fost protagonistă într-un episod asemănător, însă la acel moment deznodământul a fost unul bun.
Barcelona o conducea cu 2-0 pe Cadiz, atunci când meciul a fost întrerupt deoarece un suporter a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Jucătorii au stat pe teren și au privit către peluza din sudul arenei, dar au fost neputincioși în fața acestei situații.
Conan Ledesma, portarul lui Cadiz, a ajutat și el, aducând în fugă un defribilator cardiac, pe care l-a trimis repede în tribune, în speranța că suporterul va fi salvat. Ledesma i-a întrebat pe fani dacă totul e în regulă, dar lipsa unui răspuns ducea cu gândul la ce e mai rău.
Ulterior s-a aflat că unui fan în vârstă de 80 de ani i s-a făcut rău și a fost resuscitat, dar a ajuns cu puls la spital. Fiica acestuia era alături de el, dar a leșinat și ea în urma celor întâmplate. Jucătorii celor două echipe au început să se roage pe teren pentru omul din tribune.
Arbitrul a decis să îi bage la cabine pe jucători, până la remedierea situației din tribune, însă în cele din urmă suporterul a scăpat cu viață, iar partida s-a reluat fără probleme, ducând la victoria catalanilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo