Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AS își pune 7 întrebări, după anunțul uriaș al lui Mbappe. Când ar urma să debuteze la Real Madrid + alte curiozități

Andrei Nicolae

Actualizat 11/05/2024 la 12:05 GMT+3

Kylian Mbappe a anunțat vineri seara prin intermediul unui videoclip postat pe contul său oficial că o va părăsi pe Paris Saint-Germain la capătul acestui sezon. Cel mai probabil, superstarul francez va semna cu Real Madrid, iar jurnaliștii spanioli deja au început să își pună câteva întrebări cu privire la venirea și adaptarea sa pe Santiago Bernabeu.

A scarves of Kylian Mbappe hangs among Real madrid players' scarves in a souvenir stall outside the stadium prior to the UEFA Champions League 2023/24 round of 16 second leg match between Real Madrid CF and RB Leipzig at Estadio Santiago Bernabeu on March

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe va juca duminică seara ultimul meci pe Parc de Princes în calitate de jucător al lui PSG. Anunțul a fost făcut chiar de starul francez, vineri seara, prin intermediul unui mesaj emoționant postat pe rețelele sociale.
Deși în mod oficial, următoarea destinație a atacantului nu este cunoscută, toate sursele indică spre o singură echipă, și anume Real Madrid. Încă de la începutul acestui an au apărut informații potrivit cărora cele două tabere s-au înțeles, însă nu s-a făcut niciun anunț oficial pentru a nu crea isterie în mediul online și pentru a lăsa ambele cluburi să evolueze la cel mai înalt nivel, fără să primească zeci de întrebări legate de Kylian.
Totuși, este destul de clar că Mbappe va semna cu Real Madrid, motiv pentru care jurnaliștii de la AS și-au pus șapte întrebări, la care tot ei au încercat să ofere cele mai bune răspunsuri privind când va fi prezentat francezul pe Bernabeu sau cum se va adapta în vestiar.
Citește și:

Ce au scris jurnaliștii spanioli după anunțul plecării lui Mbappe de la PSG

1. Când se va face anunțul și când va fi prezentat pe Bernabeu?
Potrivit ibericilor, anunțul potrivit căruia Mbappe se va alătura celor de la Real va fi făcut înainte de Campionatul European, deci înainte de 14 iunie. Totuși, prezentarea sa oficială pe Santiago Bernabeu va mai avea de așteptat, deoarece în luna iunie încă va mai fi jucătorul lui PSG în acte, astfel că totul depinde de cât de mult va avansa Franța la Euro 2024. Cel mai probabil însă, atacantul va fi prezentat în a doua jumătate a lunii iulie.
2. Când se va alătura lotului lui Real?
Ca în cazul prezentării, totul depinde de parcursul Franței la Campionatul European. Dacă naționala din Hexagon va ajunge cel puțin în semifinale, atunci Mbappe va ajunge să se antreneze alături de noii colegi abia la început de august, în jurul datei de 7.
În schimb, dacă Franța va fi eliminată mai devreme de penultimul act, atunci sunt șanse ca superstarul să se alăture lotului în jurul datei de 22 iulie, înainte ca ibericii să plece în turneul amical din Statele Unite.
3. Va merge Mbappe la Jocurile Olimpice?
Toate semnele de până acum indică spre răspunsul "nu". Realul nu își dorește să aibă în lot jucători extrem de epuizați, motiv pentru care îi lasă să participe la o singură competiție în vară, fie Jocurile Olimpice, fie Euro 2024 / Copa America.
4. Când va debuta Mbappe la Real Madrid?
Din nou, totul depinde de cât de bine se va descurca Franța la turneul final din Germania. Dacă nu ajunge în semifinale, atunci poate debuta în turneul din SUA, pe 31 iulie, în fața lui AC Milan, sau pe 3 august, chiar contra Barcelonei.
Dacă Franța ajunge în semfinale, sunt șanse ca Mbappe să debuteze abia în Supercupa Europei (dacă Real câștigă finala UCL) pe 14 august, sau în prima etapă din La Liga, în weekend-ul 17-18 august.
5. Cum se va integra în vestiar?
Jurnaliștii iberici mizează pe capacitatea lui Ancelotti de a gestiona vestiare formate din jucători cu ego-uri mari, dar și pe faptul că francezii deja prezenți în echipa Realului îi pot facilita lui Mbappe adaptarea la club. În plus, Kylian este un cunoscător al limbii spaniole, astfel că și acest aspect poate fi decisiv în modul în care se înțelege cu restul coechipierilor.
6. Pe ce poziție va juca?
O întrebare extrem de bună, ținând cont că Ancelotti ar trebui să găsească o modalitate prin care să îi includă pe Mbappe și pe Vinicius Jr. în echipa de start. Cei de la AS scriu că francezul nu ar avea o problemă de a juca atacant central, pentru a-i lăsa brazilianului banda stângă liberă.
7. Ce număr va purta?
Mbappe își dorește fie numărul 10, fie 9. În cazul în care Modric va alege să mai rămână încă un an pe Bernabeu, atunci Kylian va prelua numărul atacantului autentic, însă dacă jucătorul din Croația va pleca la sfârșitul acestui sezon, francezul va alege tricoul decarului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo