Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Asta înseamnă să fii un club uriaș! Real Madrid, gest absolut superb pentru a-l ajuta pe Joselu

Nicu Savin

Publicat 25/06/2024 la 19:48 GMT+3

Joselu a primit o ofertă fabuloasă din Qatar și a decis să-i dea curs, dar mutarea sa ar fi putut fi îngreunată de Espanyol, club de care aparține atacantul. Real Madrid are însă pârghiile necesare pentru a-l ajuta pe jucător și Florentino Perez a decis să recurgă la un gest superb. Concret, va achita clauza transferului definitiv către Espanyol și apoi îl va lăsa pe atacant să plece în Qatar.

Joselu esulta durante Real Madrid-Bayern Monaco - Champions League 2023-24

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid nu rămâne datoare jucătorilor care au contribuit la succesele imense din stagiunea trecută: câștigarea Supercupei Spaniei, a campionatului și trofeului Champions League. Clubul madrilen a încercat să-i păstreze pe Nacho și Joselu pentru încă un sezon, dar ambii au hotărât să plece în Golf, de unde au primit oferte financiare amețitoare.
Nacho era la final de contract și despărțirea s-a produs natural, dar în cazul lui Joselu situația e mai complicată. Atacantul e jucătorul lui Espanyol și mai are contract până în 2025. Al Gharafa, clubul care îi oferă 8 milioane de € pe sezon până în 2026, nu vrea să plătească o sumă prea mare în schimbul său, astfel că mutarea ar fi putut intra în impas, dacă nu ar fi intervenit geniul lui Florentino Perez.
Concret, Real Madrid are dreptul de a-l cumpăra definitiv pe Joselu dacă achită suma de 1,5 milioane de € către Espanyol până pe 30 iunie, dar nu are niciun interes să mai facă acest lucru, întrucât fotbalistul a refuzat să mai continue pe Bernabeu, fiind atras de mirajul banilor din Golf.

Real Madrid facilitează transferul lui Joselu în Qatar

Totuși, as.com scrie că Real Madrid i-a anunțat pe cei de la Espanyol că va achita clauza transferului definitiv până la finalul săptămânii. Motivul este acela de a facilita transferul lui Joselu în Qatar. Realul nu caută niciun profit de pe urma atacantului, ci vrea doar să-l ajute să plece mai ușor la echipa unde va avea un salariu mult mai mare decât ar fi avut la Madrid. Sursa citată scrie că Real Madrid îl va cumpăra definitiv pe Joselu pentru 1,5 milioane de € și apoi îl va vinde la Al Gharafa pentru aceeași sumă.
Dacă Joselu ar fi revenit la Espanyol, clubul catalan ar fi putut cere o sumă mai mare în schimbul său, ceea ce probabil s-ar fi întâmplat, dacă ne raportăm la declarațiile președintelui Mao Ye: "Joselu mai are un an de contract, dacă Real Madrid nu activează opțiunea de cumpărare înainte de 30 iunie. Dacă o echipă din Qatar îl vrea, trebuie să negocieze cu Espanyol, iar noi nu am primit nicio ofertă; dar până pe 30 iunie există posibilitatea ca Real Madrid să activeze această opțiune".
Împrumutat de la Espanyol în vara anului trecut pentru a-l înlocui pe Benzema, Joselu a fost al 3-lea marcator al lui Real Madrid în stagiunea precedentă, cu 18 goluri (doar Vinicius (24) și Bellingham (23) au înscris mai mult). Chiar dacă a fost rezervă în majoritatea partidelor, atacantul de 34 de ani și-a făcut datoria cu vârf și îndesat când s-a apelat la serviciile sale.
Momentul său de apogeu a fost în returul cu Bayern Munchen din semifinalele Champions League, când a intrat pe final la 0-1 și a reușit o dubla prin care madrilenii au avansat în ultimul act. De-a lungul carierei, atacantul a mai evoluat la Celta Vigo, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover, Stoke City, Deportivo La Coruna, Newcastle și Alaves.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo