Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona ar trebui să achite o mică avere pentru înlocuitorul lui Lewandowski! Suma cerută de Liverpool

Bianca Dumitru

Publicat 10/05/2024 la 13:06 GMT+3

Darwin Nunez ar putea să se despartă în această vară de Liverpool, iar una dintre echipele interesate de transferul său este Barcelona. Jurnaliștii din Spania au anunțat că șefii de pe Anfield i-au stabilit prețul uruguayanului pe care Xavi îl vrea ca înlocuitor al lui Robert Lewandowski.

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 27: Robert Lewandowski of FC Barcelona shakes hands with Xavi, Head Coach of FC Barcelona, after being substituted during the LaLiga EA Sports match between FC Barcelona and Villarreal CF at Estadi Olimpic Lluis Companys on Janu

Credit imagine: Getty Images

Liverpool se va despărți la finalul acestui sezon de antrenorul Jurgen Klopp, în locul căruia pe banca tehnică va ajunge Arne Slot. Acesta ar vrea să facă unele schimbări importante în lot, fiind dispus să renunțe la mai mulți fotbaliști importanți.
Unul dintre cei pe care i-ar lăsa să plece este Darwin Nunez, care a ajuns în vara anului 2022 pe Anfield, în schimbul sumei de 75 de milioane de euro plus bonusuri, de la Benfica. Uruguayanul nu duce, însă, lipsă de oferte.
Nunez este dorit, printre altele, la Barcelona, unde Xavi crede că fotbalistul de 24 de ani ar putea fi înlocuitorul perfect pentru Robert Lewandowski, care nu mai face parte din planurile catalanilor, în ciuda sezonului reușit pe care l-a avut.
Cunoscând interesul clubului blaugrana pentru Darwin Nunez, cei de la Liverpool s-au gândit la suma de bani pentru care ar fi dispuși să-i dea drumul în vara acestui an. Jurnalistul Nicolas Saavedra a anunțat în presa iberică faptul că englezii vor nu mai puțin de 85 de milioane de euro în schimbul atacantului.
"Jorge Mendes (n.r. agentul lui Nunez) vrea ca el să plece de la Liverpool. Este un fotbalist față de care are foarte multă considerație și are alte aspirații pentru el. Aceste aspirații ar putea trece pe la Barça.
Valoarea lui Darwin Nunez a crescut în ultimii ani și Liverpool nu-l va vinde cu mai puțin de 85 de milioane. Fotbalistul nu se gândește urgent la o plecare. Prioritatea lui în acest moment este Copa America", a dezvăluit Saavedra, citat de Sport.es. https://www.sport.es/es/noticias/barca/liverpool-precio-salida-darwin-nunez-102163631
Rămâne de văzut dacă Barcelona va reuși din punct de vedere financiar să-l transfere pe Nunez. Catalanii ar trebui mai întâi să "scape" de Lewandowski pentru a-l putea înregistra pe uruguayan, dar polonezul a anunțat în mai multe rânduri că nu intenționează să plece de pe Camp Nou înainte de a-și duce contractul la bun sfârșit, înțelegerea fiind valabilă până în vara anului 2026.
Citește și:

LUIS SUAREZ L-A PROPUS ÎN TRECUT PE DARWIN NUNEZ LA BARCELONA

În 2022, după ce Darwin Nunez a semnat cu Liverpool, Luis Suarez a dezvăluit că l-a recomandat pe coechipierul său de la națională celor din conducerea Barcelonei, încă de pe vremea în care el se afla la Almeria.
În ciuda lobby-ului făcut de Suarez, șefii Barcelonei au spus atunci că Nunez este prea tânăr. Ulterior, înainte de a semna cu clubul de pe Anfield, catalanii l-ar fi vrut pe uruguayan, dar mutarea nu a fost posibilă din cauza problemelor financiare ale echipei blaugrana.
"Am 15 ani de experiență la nivel internațional, știu câte ceva despre atacanți. Le-am spus să se uite la el, este foarte bun, are lucruri interesante de oferit. Mi-au spus că Darwin este la Almeria și că este foarte tânăr.
Dar în loc să plătești 80, 90 sau 100 de milioane pentru el acum, atunci plăteai 15 sau 20 de milioane pentru a îl înlocui pe Luis Suarez. Este un jucător care trebuie promovat. Noi eram cei care trebuia să alegem jucători, aparent", a declarat Luis Suarez în 2022, recunoscând că l-a văzut pe Darwin Nunez drept urmașul său pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo