Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Concurență uriașă pentru Horațiu Moldovan la Atletico! Cine este portarul din La Liga dorit de Simeone

Bianca Dumitru

Publicat 04/06/2024 la 13:05 GMT+3

Atletico Madrid este în căutarea unui portar, pentru cazul în care Jan Oblak va pleca în această vară de pe Civitas Metropolitano. Conform jurnaliștilor din Spania, Diego Simeone ar fi pus ochii pe Andriy Lunin, care nu mai este mulțumit de situația sa la Real Madrid.

Horațiu Moldovan, Jan Oblak (Atletico Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Atletico Madrid s-ar putea despărți în această vară de mai mulți jucători, printre care se numără și Jan Oblak, care nu se mai află printre fotbaliștii din lotul lui Diego Simeone care au statutul de "netransferabili".
Madrilenii au început să fie atenți la piața transferurilor, urmărind situațiile mai multor portari pentru a avea un plan de rezervă pentru cazul în care slovenul va pleca de pe Civitas Metropolitano.
Conform jurnaliștilor din Spania, unul dintre cei pe care a pus ochii Simeone este Andriy Lunin, goalkeeper-ul celor de la Real Madrid, care a adunat 31 de partide în tricoul blanco, în sezonul recent încheiat.
Ucraineanul s-a făcut remarcat între buturile echipei lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul i-a dat o șansă, în urma accidentării lui Thibaut Courtois. Revenirea belgianului l-a ținut, însă, pe bancă la finala Champions League din weekend.
Jurnaliștii de la Relevo au notat că această decizie a lui Ancelotti l-a deranjat pe Lunin, care nu este fericit cu situația în care a ajuns pe Santiago Bernabeu, astfel că nu este exclus ca el să-și dorească să plece în această vară.
Pe lista celor de la Atletico Madrid s-a mai aflat în ultima vreme și Giorgi Mamardashvili, portarul Valenciei. Rămâne de văzut, însă, dacă Jan Oblak va pleca sau nu și, apoi, în ce condiții va putea fi transferat înlocuitorul acestuia.
Citește și:

Dovbyk, încă un ucrainean aflat pe lista lui Simeone

Diego Simeone a pus pe lista fotbaliștilor care vor pleca de la Madrid cel puțin 10 nume, în locul cărora va încerca să aducă alți jucători. Unul dintre cei vizați de Atletico este Artem Dovbyk, atacantul Gironei, care a fost golgheterul acestui sezon de La Liga, cu 24 de reușite.
Ucraineanul de 26 de ani a atras atenția mai multor cluburi importante în urma prestațiilor pe care le-a avut, iar cei de la Atletico au început deja negocierile pentru transferul său, care nu va fi ușor de obținut pentru că șefii Gironei nu vor să renunțe la el.
Conform jurnaliștilor de la Mundo Deportivo, oficialii clubului de pe locul 3 din La Liga vor cel puțin 40 de milioane de euro pentru Dovbyk, aceasta fiind și clauza de reziliere pe care o are în contract.
Madrilenii, care îl plac pe fotbalist și datorită capacității sale de a contribui în defensivă, au oferit pentru început 25 de milioane de euro, sumă refuzată de către cei de la Girona. Potrivit presei din Spania, cele două cluburi ar putea bate palma, totuși, pentru o sumă de circa 30 de milioane de euro.
În afacere ar putea fi inclus și un jucător de la Atletico, care ar urma să ajungă în echipa lui Michel fie sub formă de împrumut, fie transferat definitiv. Sursa citată menționează că acesta ar putea fi cazul lui Riquelme.
Trebuie menționat că șefii clubului de pe Civitas Metropolitano îi mai au în vizor și pe Serhou Guirassy de la Sttuttgart și pe Alexander Sorloth de la Villarreal, astfel că rămâne de văzut pentru ce atacant vor bate palma în această vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo