Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum va arăta primul 11 al Realului, odată cu sosirea lui Mbappe? Dilemele lui Ancelotti

Daniel Kerekes

Actualizat 04/06/2024 la 09:44 GMT+3

Real Madrid a anunțat oficial transferul lui Kylian Mbappe la nici 48 de ore de la câștigarea celui de-al 15-lea trofeu al Ligii Campionilor. Odată cu sosirea superstarului francez pe Santiago Bernabeu, Carlo Ancelotti va trebui să se decidă cum îl va integra pe acesta în echipă.

Kylian Mbappé, Jude Bellingham, Vinicius Jr., Rodrygo... Une sacrée équation à résoudre pour Carlo Ancelotti, l'entraîneur du Real Madrid

Credit imagine: Quentin Guichard

Conducerea Realului a făcut luni seară probabil cel mai așteptat anunț al ultimilor ani, transferul lui Kylian Mbappe de la Paris Saint-Germain. După ani întregi de oferte, negocieri și discuții, atacantul a devenit jucătorul noii campioane a Europei.
Mbappe se va alătura unui grup bine sudat, plin de entuziasm și tinerețe, în căutarea cuceririi a noi trofee, cel mai important fiind Liga Campionilor, titlu pe care acesta nu a reușit să-l aducă pe Parc des Princes.
Rămâne de văzut care va fi strategia lui Carlo Ancelotti, cu încă o vedetă în vestiarul Realului, care începe să aduc aminte de perioada "galacticilor". Italianul, care se va retrage de la Real Madrid în 2026, va avea bătăi de cap în a alege formula ideală pentru sezonul viitor.
Citește și:

Așa va arăta primul 11 al Realului cu Mbappe

Cei de la Marca oferă două alternative pentru formația "blanco". Prima este caracterizată ca fiind una "de gală", care include patru mijlocași într-un romb, și două vârfuri, sistem folosit de Ancelotti pe întreg parcursul acestui sezon. Totuși, din această echipă ar lipsi Rodrygo, cel care a anunțat că va rămâne la Real Madrid, în ciuda ofertelor primite.
4-4-2: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy - Tchouameni, Valverde, Camavinga, Bellingham - Mbappe, Vinicius
Echipa ultra-ofensivă propusă de spanioli îl include și pe Rodrygo, dar unul dintre mijlocașii cu profil defensiv iese din schemă. Tchouameni sau Camavinga ar trebui să stea pe bancă în cazul în care Ancelotti va dori să folosească un sistem cu un trident ofensiv clasic.
4-3-3: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni/Camavinga, Bellingham - Rodrygo, Mbappe, Vinicius
Astfel, observăm că jurnaliștii iberici îl văd pe Kylian Mbappe ca vârful de atac pe care madrilenii nu l-au avut în acest sezon. Doar Joselu a îndeplinit acest rol, dar din postura de rezervă. Vini este văzut în continuare ca om de bandă stângă, iar Rodrygo pare să fie jucătorul sacrificat în vederea folosirii unei formule mai echilibrate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo