Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, cel mai bine plătit jucător de la Real Madrid! Toate cifrele din contractul fabulos al francezului

Bianca Dumitru

Publicat 04/06/2024 la 09:32 GMT+3

Real Madrid l-a transferat pe Kylian Mbappe în această vară, din postura de jucător liber de contract. Mutarea nu i-a costat, însă, deloc puțin pe "galactici", care i-au plătit un bonus de instalare semnificativ și îi vor plăti un salariu uriaș, francezul urmând a fi cel mai bine plătit jucător din lotul lui Carlo Ancelotti.

Kylian Mbappe coraz bliżej transferu do Realu Madryt

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe s-a despărțit în această vară de PSG, club la care a jucat în perioada 2018 - 2024. La Paris, atacantul a fost plătit regește, având un salariu de 72 de milioane de euro pe an și încasând, în 2022, și o primă de semnătură de 150 de milioane de euro.
Francezul și-a permis, astfel, să renunțe la un bonus de fidelitate de 100 de milioane de euro în această vară, când a ales să plece de pe Parc des Princes pentru a se alătura clubului care l-a dorit intens în ultimii ani.
Mbappe nu a ținut deloc cont de aspectul financiar atunci când și-a decis viitorul, nefiind interesat de faptul că salariul său ar urma să scadă dramatic după transferul la Real Madrid.
Conform jurnaliștilor din Spania, atacantul, care a semnat un contract valabil în următoarele 5 sezoane, va încasa anual un salariu net cuprins între 15 și 20 de milioane de euro. La această sumă se mai adăugă un bonus de semnătură de circa 100 de milioane de euro, care va fi plătit de-a lungul celor 5 ani de contract.
În plus, conform celor de la As.com, Mbappe va încasa și 80% din drepturile sale de imagine, ceea ce reprezintă aproximativ 20 de milioane de euro.
Revenind la salariul francezului, deși acesta va fi semnificativ mai mic decât cel încasat la PSG, Kylian Mbappe va fi cel mai bine plătit jucător din lotul lui Carlo Ancelotti, indiferent dacă va câștiga doar 15 milioane de euro net pe an sau dacă va avea un salariu de 20 de milioane de euro.
Citește și:

Mbappe, plătit mai bine decât Bellingham și Vinicius

Concret, cu un salariu de 15 milioane de euro pe an, Mbappe ar urma să câștige cu 4-5 milioane de euro mai mult decât jucătorii care au încasat până acum cele mai mari salarii pe Bernabeu, respectiv Luka Modric, Toni Kroos și David Alaba, plătiți cu circa 11 milioane de euro net pe an.
Presa din Spania mai notează că Jude Bellingham, unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Real Madrid, încasează doar în jur de 10,5 milioane de euro net, puțin mai mult decât Vinicius Jr., care are un salariu de 10 milioane de euro din vara anului 2022.
Dacă salariul lui Mbappe se va apropia de 20 de milioane de euro pe an, francezul va fi foarte aproape de recordul celui mai mare salariu plătit vreodată de Real Madrid. Acesta este de 23 de milioane de euro, aparținându-i lui Cristiano Ronaldo.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo