Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Guler nu a mai ajuns la Barcelona. Ce solicitase noul jucător al Realului

Romeo Ene

Publicat 06/07/2023 la 12:24 GMT+3

Arda Guler, un tânăr extrem de promițător al fotbalului din Turcia, va ajunge la Real Madrid, deși a fost la un moment dat foarte aproape de rivala Barcelona.

Arda Güler celebrando un gol con el Fenerbahce.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona ajunsese la un acord cu Fenerbahce, fosta echipă a mijlocașului de 18 ani, dar mutarea nu s-a concretizat pentru că jucătorul își dorea să plece din Turcia încă din această vară, lucru cu care catalanii nu erau de acord, conform Mundo Deportivo.
Cei de la Real Madrid au ajuns la un acord pentru transferul lui Arda Guler. Jurnaliștii turci ai publicației Fanatik au scris că toate documentele au fost verificate și semnate.
"Galacticii" le vor plăti 20 de milioane de euro plus bonusuri celor de la Fenerbahce, club care își păstrează și 20% dintr-un transfer viitor. Fotbalistul va semna cu Real Madrid un contract valabil 6 sezoane.
Înainte ca mutarea să se realizeze, directorul sportiv al Barcelonei, Deco, a călătorit în Turcia pentru a discuta cu oficialii clubului despre transferul jucătorului. Guler nu a reprezentat o prioritate pentru Barcelona în această perioadă de mercato, el fiind văzut mai mult drept un jucător pentru viitor. Pe lângă cei doi granzi din Spania, Milan și Dortmund s-au arătat interesate de serviciile jucătorului.
Directorul sportiv al Barcelonei ajunsese la un numitor comun cu conducătorii lui Fenerbahce, iar jucătorul urma să mai rămână un sezon în Turcia. Deși inclusiv jucătorul și-a dat acordul, acesta a pus o condiție care nu a putut fi îndeplinită de catalani. Guler și-a dorit foarte mult să plece din Turcia încă din această vară.
Această condiție nu a putut fi îndeplinită de Barcelona din cauza limitărilor financiare. Clubul nu și-a permis să semneze jucătorul, iar ulterior să nu poată să-l înregistreze. Mai mult decât atât, Guler nu ar fi avut garantat locul de titular în echipa Barcelonei. În funcție de ce ar fi decis Xavi, acesta putea fi împrumutat la o echipă din La Liga pentru a prinde mai multe minute.
După ce Deco a mers în Turcia pentru a negocia transferul lui Guler, Real Madrid a făcut o ofertă mai avantajoasă atât pentru club, cât și pentru mijlocaș. Astfel, deși Fenerbahce ajunsese la un acord cu Barcelona, a renunțat la acesta și s-a reorientat către Real Madrid, care va plăti 20 de milioane de euro pe jucător plus bonusuri. Mai mult decât atât, Fener va păstra și 20% dintr-un transfer viitor.
De asemenea, jucătorul a primit un contract mai mare și i s-a garantat faptul că va pleca din această vară de la Fenerbahce. Barcelona nu a făcut o altă ofertă întrucât jucătorul nu a reprezentat o țintă importantă în această perioadă de mercato.
CITEȘTE ȘI:

Cine este Arda Guler, noul jucător al lui Real Madrid

Produs al lui Fenerbahce, turcul şi-a făcut debutul la echipa mare a celei mai iubite formaţii de pe Bosfor în 2021, la doar 16 ani. Între timp, a adunat deja 32 de partide, devenind o certitudine. În stagiunea recent încheiată, Guler a reuşit 6 goluri şi 7 assisturi, impresionant pentru un fotbalist de doar 18 ani.
Evident, Superliga turcă e la un cu totul alt nivel faţă de marile campionate din Vest, dar Arda Guler e fără îndoială un jucător extrem de interesant care se poate transforma în anii viitori într-un fotbalist world-class.
Recent retras din activitate, Mesut Ozil garantează pentru Arda Guler, pe care îl vede în viitor ajungând la un nivel incredibil. Cei doi au jucat împreună în stagiunea 2021-2022, iar fostul mare jucător german l-a desemnat pe Guler drept urmaşul său.
"Dacă există un număr zece mai bun decât mine? Mă pot gândi la numele lui Arda Guler, Dumnezeu să-l aibă în pază", spunea Ozil în primăvară.
Arda Guler a debutat anul trecut la naţionala mare a Turciei, pentru care a strâns deja 4 selecţii. El a reuşit chiar şi să înscrie un gol, în partida cu Ţara Galilor (2-0), din preliminariile Euro 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo