Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nacho a părăsit Real Madrid după un sfert de veac: "Am fost gata să îmi dau viața pentru un club care mi-a dat TOT"

Cristian Mihala

Publicat 25/06/2024 la 13:43 GMT+3

Nacho Fernandez, căpitanul legendar al lui Real Madrid, și-a anunțat plecarea de la clubul de suflet după 23 de ani. 67,7% din viața sa, fundașul a petrecut-o îmbrăcat în blanco.

Nacho Fernandez alza la Coppa in Borussia Dortmund-Real Madrid - Champions League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Din cantonamentul Spaniei, acolo unde se pregătește de optimea de la Campionatul European, după ce Furia Roja și-a câștigat grupa cu maximum de puncte, fundașul central de 34 de ani și-a anunțat despărțirea de Real Madrid.
Lui îi expiră contractul cu gruparea de pe Bernabeu pe 30 iunie și, cu toate că oficialii clubului voiau să îi prelungească înțelegerea pe încă un an, apărătorul a decis că aproape un sfert de veac în capitala Spaniei e suficient. Produs al Academiei Realului, Nacho a fost promovat la prima echipă în urmă cu 12 ani și de atunci și-a făcut constant loc printre jucătorii de bază, deși nu a avut mereu un statut de titular indiscutabil.

Mesajul mișcător al lui Nacho, la despărțirea de Real Madrid

Acum, înțelegând că o concurență cu Militao, Rudiger și Alaba nu este în favoarea sa, dar și momit de salariul uriaș din Arabia Saudită, simbolul lui Real Madrid și-a anunțat ieșirea din scenă. După ce a negociat de mai mult timp cu Al Ittihad, ibericul a bătut în cele din urmă palma cu altă formație saduită, Al Qadsiah.
"Vreau să vă dedic câteva cuvinte pentru a exprima tot ceea ce simt acum. Îmi iau rămas bun de la clubul vieții mele, Real Madrid. Am ajuns la 10 ani aici, m-am pregătit ca om și ca jucător, am învățat să câștig și să pierd, să lupt și să sufăr, să mă bucur și să trăiesc mereu cu entuziasm și determinare.
Am învățat tot ceea ce reprezint astăzi. Am venit să mă antrenez în fiecare zi în același loc de aproape 25 de ani, am învățat valorile acestui club și am simțit că sunt gata să îmi dau viața pentru un club care mi-ai dat totul. Îmi este foarte greu, dar acum este timpul să plec cu încrederea și liniștea de a ști că mereu am dat tot ce am putut pentru a reprezenta acest club, pe teren și în afara lui.
Când eram copil, visam de multe ori să joc pe stadionul nostru, Santiago Bernabeu, iar astăzi am onoarea să-mi termin aventura aici din postura de căpitan care a reușit să ridice a 15-a Ligă a Campionilor. Nu există cuvinte pentru a-mi exprima sentimentele. Întotdeauna mi-am dorit ca finalul meu la Real Madrid să fie unul frumos, în vârf, și vă pot spune că este imposibil să ai o ocazie mai bună decât aceasta.
Au fost luni de reflecție, indecizie și îndoieli, dar astăzi vin să vă spun că trebuie să trăiesc o ultimă și diferită experiență alături de familia mea, ca jucător, iar acesta este momentul perfect. Mulțumesc, Real Madrid, că m-ai înțeles. Aș vrea să vă amintiți de mine ca de un jucător crescut de academie, care a dat TOT pentru clubul său. Mulțumesc din suflet", a fost mesajul mișcător al lui Nacho.
Palmaresul lui Nacho, la Real Madrid

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo