Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, la primul meci oficial pentru Bournemouth! Ce note a primit după calificarea în 16-imile Cupei Ligii Angliei

Bianca Dumitru

Publicat 30/08/2023 la 12:21 GMT+3

Ionuț Radu a fost împrumutat în urmă cu o lună la Bournemouth, în Premier League. Românul a debutat aseară într-un meci oficial, în Cupa Ligii Angliei, contra celor de la Swansea, de la care a încasat două goluri.

Ionuț Radu (Bournemouth)

Credit imagine: Getty Images

Ionuț Radu a ajuns la finalul lunii iulie la Bournemouth, în Premier League, unde a fost împrumutat de la Inter pentru sezonul 2023/24. Dacă în primele meciuri din campionat a fost rezervă, românul și-a făcut debutul oficial în Cupa Ligii Angliei.
Aseară, Radu a fost titular în premieră în echipa lui Andoni Iraola, în deplasarea contra celor de la Swansea, meci câștigat de Bournemouth cu scorul de 2-3.
Portarul de 26 de ani a încasat două goluri, primul în minutul 9, după un penalty, iar cel de-al doilea în minutul 79, dar coechipierii săi Brooks, Traore și Christie au reușit să trimită balonul în poarta gazdelor și astfel au adus victoria și, implicit, calificarea în 16-imile Cupei Ligii Angliei.
Pentru prestația sa din meciul cu Swansea, Ionuț Radu a fost notat cu 6,2 de cei de la Sofa Score și cu 6,3 de Flashscore.
Citește și:

PRIMUL INTERVIU AL LUI IONUȚ RADU, DUPĂ CE A AJUNS ÎN PREMIER LEAGUE

Imediat după ce a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Ionuț Radu a oferit un prim interviu, în care a vorbit despre noua experiență de care va avea parte în acest sezon.
"Managerul meu m-a sunat și mi-a zis că există interes din partea lui Bournemouth și am fost încântat. Să fii dorit de un club din Premier League este un lucru foarte important, i-am dat OK-ul managerului meu și i-am spus să vadă care e situația.
Cred că vor fi multe diferențe (n.r. față de Serie A și Ligue 1), pentru că acesta este cel mai bun campionat din lume. Diferențe la nivel de calitate, viteză și alte aspecte. Evident, pentru fiecare copil care începe să joace fotbal este un vis să joace în Premier League, este cel mai înalt nivel.
Sigur, unul dintre obiectivele mele este să-mi trec numele pe lista românilor care au făcut diferența în Premier League. Sincer, am urmărit foarte mult Premier League, pentru că mulți jucători importanți au venit în acest campionat.
Sigur, provocările pentru un fotbalist țin focul aprins. Ai nevoie de provocări, să fii motivat în fiecare zi. Suntem trei portari buni și ne putem motiva reciproc pentru a munci din greu.
Obiectivul este să muncesc din greu și să demonstrez că sunt un jucător de Premier League", a fost prima reacție a goalkeeper-ului român în tricoul noii sale echipe, pentru www.afcb.co.uk.
Ionuț Radu și-a petrecut ultimele șase luni din carieră apărând poarta lui Auxerre, fiind împrumutat în Ligue 1. Goalkeeper-ul a adunat 17 partide pentru echipa din Hexagon și a reușit să-și păstreze poarta intactă de cinci ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo