Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Graham Potter a comentat decizia de a-l exclude pe Aubameyang de pe lista pentru Champions League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/02/2023 la 11:59 GMT+2

Pierre-Emerick Aubameyang a fost sacrificat de antrenorul lui Chelsea de pe lista jucătorilor cu care londonezii se vor prezenta în Liga Campionilor și pare că nu mai intră deloc în planurile clubului, iar Graham Potter a ținut să explice ce se întâmplă cu vârful gabonez.

Pierre-Emerick Aubameyang (l.) und Chelsea-Coach Graham Potter

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Chelsea a trimis către UEFA lista finală a celor 25 de jucători pe care se va baza în următoarele meciuri din Liga Campionilor, acolo unde echipa este calificată în faza optimilor de finală, iar pe această listă au fost incluși 3 noi jucători sosiți în această iarnă pe Stamford Bridge.
Londonezii vor da piept cu Borussia Dortmund, prima manșă urmând să se dispute în Germania pe 15 februarie, iar returul este programat pe 7 martie la Londra.

Explicațiile lui Potter pentru excluderea lui Aubameyang de pe lista UEFA

După meciul pe care Chelsea l-a terminat la egalitate pe teren propriu contra celor de la Fulham, scor 0-0, antrenorul gazdelor a fost întrebat de către jurnaliști inclusiv despre situația în care se află Pierre-Emerick Aubameyang, fotbalist adus de formația londoneză în ultima zi a perioadei de transferuri din vară. Acesta a fost exclus din lotul cu care Chelsea se va prezenta în Champions League, dar și în campionat a fost o prezență meteorică în ultima vreme.
Atacantul african a bifat doar 28 de minute cu Crystal Palace pe 15 ianuarie, apoi a fost utilizat doar 10 minute cu Liverpool, iar la jocul de aseară nici măcar nu s-a aflat pe foaia de joc, ceea ce a dus la speculații privind un oarecare conflict cu antrenorul englez.
Totuși, Potter a venit cu explicații pentru deciziile luate în privința lui Aubameyang și și-a motivat alegerile făcute pentru lista trimisă la UEFA.
"Nu cred că va fi foarte dificil, pentru că Pierre este un profesionist. El a fost cel la care am fost nevoit să renunț, dar nu a greșit cu nimic.
Astăzi am vrut să-i acordăm lui David (n.r. David Fofana, proaspăt achiziționat) ceva minute de joc. Oricare ar fi decizia acolo va fi întotdeauna o dezbatere. A fost decizia mea, o decizie dificilă.
Nu s-a întâmplat nimic rău împotriva lui, îi înțeleg dezamăgirea, dar am responsabilitatea de a lua aceste decizii și de a le comunica jucătorului.S-a descurcat bine și s-a antrenat bine astăzi.
Dacă poate intra în sistem? Da, totul ține de el și trebuie să se antreneze precum a făcut-o astăzi. Totul este de pus în joc", a transmis Graham Potter.
Citește și:

Chelsea a inclus 3 noi achiziții pe lista pentru UCL

Chelsea a avut o campanie de achiziții stelară, iar amalgamul de vedete sosite pe Stamford Bridge i-au dat bătăi de cap lui Graham Potter în vederea întocmirii listei pentru Champions League. Dintre noile mutări, 3 și-au găsit locul pe listă, însă unul dintre transferurile de marcă a rămas pe din afară.
Chelsea a doborât toate recordurile în materie de transferuri, aducând jucători de peste 300 de milioane de € în luna ianuarie. Faptul că numai Jorginho a plecat de pe Stamford Bridge face ca lotul lui Graham Potter să fie foarte numeros, iar asta nu e neapărat un mare avantaj. Cel puțin în ceea ce privește meciurile din Champions League, londonezii au dreptul să folosească un număr limitat de jucători. Mai mult, cluburile nu au voie să treacă pe listă mai mult de 3 fotbaliști noi față de lotul utilizat în faza grupelor.
Astfel, era clar că o parte dintre jucătorii sosiți în mercato-ul din iarnă nu vor putea evolua în cea mai importantă competiție inter cluburi din lume, însă de suferit a avut și Aubameyang, care a fost scos din planurile antrenorului, cel puțin pe plan european.
Pe lista trimisă de Chelsea la UEFA se regăsesc 3 noi fotbaliști aduși în iarnă și anume:
  • Joao Felix - împrumutat de la Atletico Madrid pentru 11 milioane de €
  • Mykhaylo Mudryk - cumpărat de la Shakhtar Donetsk pentru 70 de milioane de €
  • Enzo Fernandez - cumpărat de la Benfica Lisabona pentru 121 de milioane de €
Marele absent de pe această listă este Benoit Badiashile, fundaș central achiziționat de la AS Monaco pentru 38 de milioane de euro, pentru că în cazul celorlalte achiziții din iarnă, Noni Madueke, Andrey Santos și David Datro Fofana, situația era oricum previzibilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo