Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, primit ca acasă pe Allianz Arena! Polonezul nu a putut-o ajuta pe Barcelona cu Bayern

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/09/2022 la 00:13 GMT+3

Robert Lewandowski s-a întors pe terenul unde a scris istorie pentru Bayern Munchen. Barcelona s-a deplasat în Germania pentru meciul cu fosta echipă a polonezului, din etapa a doua a grupelor Champions League. Catalanii au fost învinși cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în repriza a doua.

Robert Lewandowski durante Bayern-Barcellona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a pierdut încă o dată cu Bayern Munchen, chiar dacă Xavi le-a luat cel mai bun om nemților. Bavarezii s-au impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate după pauză. Lucas Hernandez și Sane i-au stricat revenirea acasă lui Lewandowski, cel care a avut câteva ocazii de a marca în poarta fostei echipe.
Robert Lewandowski a început ca titular meciul Barcelonei cu Bayern Munchen, de pe Allianz Arena. Atacantul polonez a fost aplaudat la scenă deschisă odată cu ieșirea la încălzire, dar au existat și câțiva suporteri care au huiduit. Bayern Munchen a avut un mesaj pentru fostul jucător. "Bun venit acasă, Lewa" au scris bavarezii pe rețelele de socializare.
În minutul 14, Neuer a dat o pasă greșită, care a ajuns direct la atacantul Barcelonei, iar glumele nu au întârziat să apară. Sadio Mane i-a repetat și lui Thomas Muller în ultimele zile să nu îi paseze lui Lewa din obișnuiță și să nu uite că polonezul se află în echipa adversă.
În minutul 18, Lewandowski a avut o ocazie imensă de a deschide scorul. Acesta a preluat în centrul careului, dar mingea i-a sărit puțin în față și așutat peste poartă. Doar 2 minute mai târziu, atacantul Barcei a reluat cu capul, iar Neuer a avut mari emoții, dar a apărat. Înainte de pauză, Mazzraoui a intervenit prin alunecare la șutul lui Lewa, salvându-și echipa în ultimul moment.
La jumătatea reprizei a doua, Lewandowski a fost periculos din nou. A primit o pasă bună în careu, dar șutul său a fost amortizat de Upamecano și prins de portarul lui Bayern. S-a încheiat 2-0 pentru Bayern, cu Lewa ratând ocaziile importante pentru Barcelona.
Citește și:

Lewandowski, o adevărată legendă a lui Bayern

Lewandowski are niște cifre uluitoare la Bayern. A marcat de 344 de ori în 374 de meciuri păentru nemți, având o medie de 0,92 goluri pe meci la bavarezi. A ajuns la campioana din Bundesliga în 2014, după niște sezoane magnifice în tricoul Borussiei Dortmund. A stat până în vara acestui an, când a forțat o plecare la Barcelona, după ce relațiile sale cu oficialii clubului se răciseră.
Xavi a fost foarte încrezător înaintea meciului cu Bayern și s-a bazat pe noul său atacant încă din primul minut.
"Lewandowski se simte bine înaintea meciului. Este un lider al echipei. Este un meci special pentru el, dar este încrezător și abordează totul foarte calm. Cred că este momentul potrivit să o înfrunte pe Bayern", a spus Xavi înaintea meciului.
De la sosirea la Barcelona, Robert Lewandowski a bifat niște cifre extrem de bune. Este golgheter în Champions League, după hattrick-ul reușit în prima etapă, contra Viktoriei Plzen. Polonezul conduce și clasamentul marcatorilor din Spania, cu 6 reușite în 5 partide, având un start mai bun decât cel al lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo