Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, fascinat de Bernardo Silva: "Unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat vreodată"

Nicu Savin

Publicat 12/04/2023 la 00:49 GMT+3

Pep Guardiola nu putea fi decât foarte mulțumit de evoluția lui Manchester City, care a învins Bayern Munchen cu 3-0 și este cu un pas în semifinalele Champions League. Antrenorul campioanei Angliei și-a lăudat toți jucătorii, dar a insistat asupra lui Bernardo Silva, despre care a spus că este unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a pregătit în viața sa.

ManCity-Trainer Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a făcut un meci mare contra lui Bayern Munchen și englezii sunt cu un pas în semifinalele Champions League. Rodri a dat tonul petrecerii cu un șut superb de la distanță, iar Bernanrdo Silva și Haaland au marcat în repriza a doua pentru un succes cu 3-0, unul destul de greu de anticipat înaintea partidei.
Evident, Pep Guardiola nu putea fi decât un antrenor mulțumit la finalul unui asemenea meci, iar antrenorul iberic și-a felicitat întreaga echipă, dar a atras atenția că nimic nu e jucat în privința calificării. Cel mai elogiat jucător al "cetățenilor" a fost Bernardo Silva, despre care Guardiola a spus că este unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a antrenat în carieră.
"Bernardo Silva este fotbalist. Ce înseamnă asta? Că va juca peste tot, pentru că înțelege jocul. Bernardo are capacitatea de a citi jocul. Este un jucător atât de important în acest tip de meciuri. El poate juca la mijlocul terenului sau nouă fals, a marcat recent o mulțime de goluri. Este un jucător căruia dacă îi spui joace într-o anumită poziție, înțelege imediat ce are de făcut. Este unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am pregătit în viața mea. El este special", a spus Guardiola, conform CityExtra.uk.

Lăudat de Gaurdiola, Bernardo Silva spune că meciul cu Bayern a fost cel mai bun al sezonului pentru Manchester City

Bernardo Silva a fost într-adevăr unul dintre cei mai buni oameni de la City, făcând un joc aproape fără greșeală, dincolo de golul de 2-0, care a rupt echilibrul. Portughezul a admis că nu se aștepta să înscrie cu capul și a subliniat că City a făcut un meci foarte bun, poate cel mai bun din acest sezon.
"Un meci foarte bun pentru noi. Nu este ușor să joci împotriva lui Bayern și am făcut-o foarte bine. Jucătorii noștri au făcut un meci incredibil. În acest tip de meci, micile detalii sunt cele care fac diferența. Individual am făcut diferența, colectiv suntem puternici. Liga Campionilor este o competiție în care trebuie să faci diferențe individual. Dar nu s-a terminat.
Nu este foarte normal pentru mine să marchez cu capul, dar sunt fericit că am putut să ajut echipa. Fără îndoială, afost cel mai bun meci al anului pentru noi. Simt că echipa este bună,dar rezultatul nu înseamnă nimic, pentru că putem pierde oricând. Trebuie să menținem această energie.", a spus Bernardo Silva la finalul partidei.
Returul dintre Bayern Munchen și Manchester City va avea loc peste o săptămână, pe Allianz Arena, dar șanseșe bavarezilor sunt aproape nule. Dacă City va avansa în semifinale, va fi o revanșă luată de Pep Guardiola în fața lui Thomas Tuchel, după ce germanul i-a suflat un trofeu Champions League, în 2020, când era pe banca lui Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo