Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză la Zagreb! Chelsea a pierdut duelul de debut în noul sezon de Champions League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/09/2022 la 22:05 GMT+3

După un început de sezon ezitant în Premier League, Chelsea a început slab și în grupele Ligii Campionilor, cu un eșec pe terenul celor de la Dinamo Zagreb, scor 1-0.

Dinamo Zagreb's Croatian forward Mislav Orsic (C) celebrates with his teammates after scoring a goal during the UEFA Champions League Group E football match between Dinamo Zagreb (CRO) and Chelsea (ENG) at The Maksimir Stadium in Zagreb on September 6, 20

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Chiar sub ochii lui Istvan Kovacs, care a condus impecabil de la centru partida inaugurală din grupa E a Ligii Campionilor, Dinamo Zagreb le-a făcut o surpriză propriilor fani și a învins câștigătoarea competiției din urmă cu două sezoane. Golul lui Mislav Orsic a fost singurul de pe tabela de marcaj.

Dinamo Zagreb a repus formația lui Thomas Tuchel

Cu portarul Livakovic într-o zi mare, Dinamo Zagreb a început perfect campania din UEFA Champions League, cu o victorie muncită pe Stadion Maksimir din capitala Croației, în urma unei partide în care băieții lui Thomas Tuchel parcă nu s-au regăsit pe teren, având multe momente în care păreau deconcentrați.
Vedeta gazdelor și totodată al doilea cel mai bine cotat fotbalist al echipei lui Cacic, Mislav Orsic a marcat unicul gol al partidei în minutul 13, în urma unui contraatac fulger la care atacantul și-a arătat calitățile principale, viteza și tehnica.
Aubameyang putea debuta cu gol, însă reușita gabonezului din minutul 50 a fost anulată pe motiv de ofsaid, iar la 6 minute distanță, intervenția lui Kepa și bara transversală au făcut ca scorul să rămână 1-0, șutul macedoneanului Ristovski fiind unul fabulos, de la aproximativ 25 de metri. La capitolul bare a fost egalitate, pentru că spre final, a venit rândul londonezilor să lovească stâlpul porții lui Livakovic.
S-a terminat 1-0 și cu aceste 3 puncte Dinamo Zagreb ia serios în calcul o eventuală ieșire din grupe chiar în primăvara Champions League, cu toate că la momentul tragerii la sorți păreau outsiderii grupei, alături de Salzburg.
Citește și:
picture

ETalks | Analiza sezonului din Champions League! Ce șanse au echipele fără trofeu să triumfe în 2023

Istvan Kovacs l-a sancționat pe Tuchel

Cu o prestație solidă din partea arbitrilor români, singurul moment tensionat a fost când cel mai bine cotat arbitru din România i-a acordat cartonaș galben antrenorului oaspeților, pentru proteste.
S-a întâmplat în minutul 76, când managerul german era iritat de jocul elevilor săi și de scorul de pe tabela de marcaj, însă Kovacs a luat atitudine și după un schimb de replici cu Tuchel, i-a acordat cartonaș galben.

Seara de Champions League continuă

În cealaltă partidă ce s-a jucat de la 19:45, Borussia Dortmund s-a impus cu 3-0 pe Signal Iduna Park în fața campioanei Danemarcei, FC Copenhaga. Spectacolul continuă în prima seară a sezonului 2022/23 din UEFA Champions League, cu încă 6 dueluri foarte interesante ce încep de la ora 22.
Pentru Chelsea urmează o deplasare la Fulham în Premier League și apoi va primi vizita celor de la Salzburg pe Stamford Bridge, în cel de-al doilea joc al grupei E, în timp ce Dinamo Zagreb va juca în deplasare la AC Milan, pe San Siro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo