Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Todd Boehly l-a sunat pe Aubameyang să-i explice demiterea lui Tuchel. Ce i-a spus șeful lui Chelsea

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/09/2022 la 11:00 GMT+3

Noul patron de la Chelsea, Todd Boehly, l-a sunat pe Pierre-Emerick Aubameyang să-i explice motivele pentru care a decis să-l îndepărteze pe Thomas Tuchel, garantându-i că va continua să joace și sub tutela noului manager. Atacantul avea o relație foate bună cu antrenorul german, cunoscându-se de la Borussia Dortmund.

Chelsea co-owner Todd Boehly

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Sosit în ultima zi de mercato pe Stamford Bridge de la FC Barcelona, Pierre-Emerick Aubameyang a fost bucuros să se întoarcă sub comanda lui Thomas Tuchel, după experiența de la Dortmund, însă relația antrenor-jucător a durat doar 58 de minute, singura partidă în care gabonezul l-a prins pe bancă pe Tuchel a fost partida de la Zagreb.

Todd Boehly l-a sunat pe Aubameyang să-i explice decizia

Noul șef de la Chelsea, americanul Todd Boehly, a dorit să fie el cel care să îi explice atacantului care a fost raționamentul deciziei de a-l demite pe Tuchel și l-a sunat pentru a-l asigura că va fi în continuare o piesă importantă la echipă, chiar dacă va veni un alt antrenor.
Magnatul american a decis să procedeze astfel cunoscând faptul că Tuchel are o relație specială cu Aubameyang și că atacantul probabil nu ar mai fi ajuns în lotul echipei sale dacă nu ar fi fost managerul german acolo, tocmai pentru că aceștia se cunoșteau din perioada în care ambii erau legitimați la Borussia Dortmund.
"Va fi o onoare și o bucurie să joc din nou cu Thomas Tuchel antrenor, am avut niște vremuri pe cinste la Dortmund și sunt foarte fericit că voi juca pentru el din nou. Vom atinge obiective mărețe, sunt sigur de asta și eu voi încerca să-mi ajut echipa", declara Aubameyang după venirea la Chelsea.
Conform The Telegraph, gabonezul a apreciat apelul din partea patronului clubului și atitudinea acestuia, înțelegând decizia și fiind bucuros de faptul că i s-a garantat locul în echipă, dar și că i-a fost motivată personal decizia. De asemenea, se pare că Boehly alături de asociatul său Behdad Eghbali s-au adresat jucătorilor miercuri, în timp ce erau în toi negocierile pentru aducerea lui Graham Potter de la Brighton.

Partida care l-a demis pe Tuchel

După un start de sezon slab, cu 10 puncte obținute în 6 etape și golaveraj negativ, 8 cu 9, Chelsea a pierdut primul meci al grupei E din UEFA Champions League, pe terenul celor de la Dinamo Zagreb, fiind picătura care a umplut paharul pentru conducerea clubului vis-a-vis de Thomas Tuchel.
Statistic vorbind, londonezii au dominat partida din capitala Croației, însă n-au putut să străpungă apărarea adversă decât în foarte puține momente, iar atunci a fost la post Dominik Livakovic, care a făcut un meci mare. Adus chiar cu câteva zile înainte la echipă, Aubameyang a fost utilizat titular, însă neavând niciun impact pozitiv asupra jocului, Tuchel l-a înlocuit în minutul 59 cu tânărul Armando Broja.
Dinamo Zagreb s-a impus cu 1-0 și a doua zi dimineață, Chelsea a anunțat că s-a despărțit de antrenorul care i-a dus pe culmile gloriei în urmă cu două sezoane, când londonezii au cucerit al doilea trofeu UEFA Champions League din istorie.
Citește și:

Poate fi Aubameyang motorul lui Chelsea?

Cu cifre foarte bune în tricoul unei alte formații din capitala Angliei, Arsenal, gabonezul poate fi cel care rupe blestemul numărului 9 de la Chelsea. În perioada petrecută în tricoul "tunarilor", Aubameyang a bifat 92 de goluri și 21 de pase decisive în 163 de partide disputate, însă și la Barcelona a făcut față cu brio.
Pierre-Emerick Aubameyang la debutul său pentru Chelsea.
Tot în ultima zi e mercato a sosit și pe Camp Nou, fiind adus mai mult ca o soluție de avarie pentru atacul catalanilor, Aubameyang n-a dezamăgit, ba chiar a părăsit echipa în această vară ca un adevărat erou, fiind regretat de suporterii Barcelonei. În tricoul blaugrana a jucat în 24 de meciuri, a înscris de 13 ori și a oferit un assist, însă pe lângă aceste cifre, a fost unul dintre jucătorii care a adus o dispoziție bună în vestiarul lui Xavi și a avut cu siguranță un cuvânt de spus și în convingerea lui Ousmane Dembele să-și prelungească înțelegerea cu Barca.
Astfel, africanul poate fi soluția de care atacul londonezilor are nevoie și poate aduce din nou speranța printre fanii echipei, în ciuda vârstei de 33 de ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo