Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gheorghe Hagi, un car de nervi după eșecul cu Sheriff: "E inadmisibil"! Ce le-a reproșat jucătorilor

Nicu Savin

Actualizat 19/07/2023 la 00:12 GMT+3

Gheorghe Hagi a fost extrem de dezamăgit după ce Farul a cedat cu 0-3, după prelungiri, în returul cu Sheriff din turul 1 preliminar din Champions League. Antrenorul campioanei României nu a ezitat să-și critice jucătorii, spunând că echipa a arătat cea mai proastă versiune a sa. Hagi a avut lucruri de reproșat în special atacanților.

Gheorghe Hagi

Credit imagine: Getty Images

Gheorghe Hagi a declarat fără rețineri că visează să o ducă pe Farul în grupele Champions League, dar campioana României și-a arătat limitele în dubla cu Sheriff Tiraspol. Constănțenii s-au impus cu 1-0 la Ovidiu, dar au pierdut avantajul în primele 90 de minute ale returului din Transnistria și s-a ajusn în prelungiri.
În reprizele suplimentare inevitabilul s-a produs și gazdele au marcat de două ori, avansând în faza următoare după 3-1 la general. Rezultatul este cât se poate de firesc având în vedere cum s-au desfășurat lucrurile pe teren în această seară, iar dezamăgirea este uriașă în tabăra constănțenilor și în fotbalul românesc în general. Criticile curg în valuri a adresa campioanei, iar Hagi a pus și el tunurile pe jucători.

Gheorghe Hagi și-a criticat jucătorii, după eșecul de la Tiraspol

Antrenorul Farului a fost un car de nervi la conferința de presă și a spus că echipa sa a arătat cea mai proastă versiune posibilă. "Regele" nu a ezitat să-și critice jucătorii, cărora le-a reproșat mai ales lipsa de personalitate.
"Încep cu primul meci, de acasă, știam că vom întâlni o echipă experimentată, am făcut un meci bun contra lui Sheriff, știam că ne așteaptă unul foarte greu în deplasare, dar, spre surprinderea mea, cred că s-a văzut cea mai proastă versiune a noastră!
Nu pot să-mi explic, inexplicabil, am făcut cea mai proastă primă repriză posibilă. Temători, fără personalitate, n-am fost noi! Când nu joci fotbal, e clar, te așteaptă un singur lucru: să pierzi! Asta e realitatea, felicitări lui Sheriff. Noi? Capul jos, mergem acasă și de mâine reflectăm să vedem ce e de făcut. Încă o dată, cea mai proastă versiune a noastră! În apărare n-am făcut nimic, în atac vârfurile au fost inexistente, cum să ajungi la poartă?! am fost lenți, previzibili.
E legat de jocul colectiv, a fost indisciplină! Trebuia să respecte propria idenitate, nu ai cum să nu faci nici 3 faze ofensive în prima repriză. Inadmisibil! N-am cuvinte, le-am zis în vestiar. Defensiv, cât de cât s-a muncit, dar n-am fost compacți, incredibil", a tunat Hagi la conferința de presă, citat de Gsp.ro.
Aventura Farului în Europa nu s-a terminat, deoarece va continua în Conference League, acolo unde nivelul e mult mai redus și exită premisele unor rezultate mai bune.
În turul doi preliminar, Farul va juca cu campioana Armeniei, FC Urartu. Aceasta a jucat de asemenea în turul 1 preliminar din Champions League, dar a fost eliminată dramatic de Zrinjski Mostar. Campiona Bosniei a câștigat cu 1-0 în turul de la Yerevan și a condus cu același scor și acasă, dar armenii au revenit incredibil pe final și au marcat de două ori, trimițând meciul în prelungiri. Gazdele au marcat din penalty în minutul 94, dar s-au văzut din nou egalați și totul s-a decis la penalty-uri. Bosniacii au ratat primii, dar ultimii doi jucători ai armenilor au eșuat și ei, iar Zrinjski Mostar a mers mai departe și FC Urartu a "retrogradat" în Conference League.
FC Urartu este o echipă înființată abia în 1992, care are actuala denumire abia din 2019. Până atunci s-a numit FC Banants. Titlul câștigat în Armenia în sezonul trecut a fost doar al doilea din istoria clubului (primul a fost cucerit în 2013-2014). Judecând după valoarea loturilor, Farul pornește ca mare favorită. Echipa lui Hagi are o valoare de 21,58 milioane de €, în timp ce armenii sunt cotați la doar 6,5 milioane de €. Cel mai valoros jucător din lotul celor de la FC Urartu este Perisa Pesukic, un muntenegrean de 25 de ani care a trecut și pe la Partizan Belgrad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo