Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xabi Alonso "și-a scos pălăria" în fața Borussiei Dortmund! "Arată că nu e simplu ce am realizat noi"

Dani Morar

Publicat 08/05/2024 la 23:03 GMT+3

Borussia Dortmund s-a calificat marți seara în finala Champions League pentru a treia oară în istoria sa, după ce a trecut de PSG. Perfomanța a fost lăudată de Xabi Alonso, care a folosit ceea ce au reușit galben-negrii pentru a scoate în evidență cifrele uluitoare ale lui Bayer Leverkusen din acest sezon.

Sitzt in Frankfurt seine Sperre ab: Xabi Alonso

Credit imagine: SID

Borussia Dortmund a obținut o nouă calificare în finala Champions League, după cea din 2013, grație dublei victorii cu PSG, 1-0 în tur și 1-0 în retur.
Xabi Alonso i-a felicitat pe rivalii din Bundesliga, dar a folosit perfomanța lui Marco Reus și comapnia pentru a scoate în evidență și mai mult reușitele lui Bayer Leverkusen. Formația antrenată de tehnicianul spaniol a ajuns la 48 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile, în condițiile în care doar în Bundesliga dă peste adversari extrem de puternici, egalând recordul european deținut de Benfica.
"Este un lucru foarte bun pentru Bundesliga. De asemenea, vreau s-o felicit pe Dortmund, să-l felicit pe Edin (Terzic, antrenorul Borussiei - n. r.).
Nu este niciodată uşor să te califici într-o finală de Liga Campionilor. Acum au această şansă. Au arătat o prestaţie colectivă frumoasă.
Acest nivel ridicat al Bundesliga arată că nu este simplu ce am realizat noi. Împotriva tuturor echipelor este complicat să joci, nu doar Dortmund sau Bayern, ci şi Leipzig, Stuttgart, Eintracht Frankfurt.
Un meci retur este întotdeauna o situaţie periculoasă. Un gol poate schimba rapid cursul meciului şi felul în care o echipă abordează partida. Vrem să fim agresivi, să ne apărăm bine. Ne aşteptăm ca Roma să vină foarte concentrată şi cu speranţe",a spus Xabi Alonso într-o conferinţă de presă în ajunul meciului cu AS Roma, citat de Digi Sport.

Edin Terzic, din "zidul galben" în finala Champions League

Borussia, care câştigase cu acelaşi scor şi meciul tur, va disputa a treia sa finală în Champions League pe 1 iunie la Londra, împotriva câştigătoarei confruntării dintre Real Madrid şi Bayern Munchen, care vor juca miercuri seară pe stadionul Santiago Bernabeu, după ce au terminat nedecis în prima manşă (2-2).
"Este o seară magnifică pentru clubul nostru şi sunt foarte mândru de echipa mea, stafful şi pentru întregul club. La capătul cele două meciuri, am meritat să ne calificăm în finală, după ce am câştigat de două ori împotriva unei astfel de echipe şi am reuşit să nu încasăm gol de două ori în faţa unei astfel de forţe", a subliniat Edin Terzic la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe Parc des Princes.
Săptămâna trecută, pe teren propriu, Niclas Fullkrug a adus victoria germanilor, iar la meciul de marţi fundaşul Mats Hummels a fost cel care a trimis mingea în plasă, pentru a cincea oară în cariera sa în Liga Campionilor, la peste unsprezece ani de la precedenta sa reuşită în această competiţie.
Edin Terzic a recunoscut şi că echipa sa a avut şansă la şuturile parizienilor care au lovit barele porţii (şase în total, în cele două manşe), dar acum visează la un obiectiv şi mai important, câştigarea trofeului Champions League, pentru a doua oară în istoria clubului din Dortmund.
"Va fi o noapte foarte scurtă. Urmează să sărbătorim, este un lucru grozav că ne-am putut califica în finală, dar ne dorim să realizăm ceva şi mai mare şi mai este încă un drum lung. Indiferent de adversara noastră, finala va fi un meci extrem de dificil, dar a mai rămas un singur meci, iar într-un meci orice este posibil, am dovedit-o", a conchis Terzic.
Acum 11 ani, Terzic îşi susţinea clubul de suflet, Borussia Dortmund, din tribune în finala UCL, cu Bayern! Acum, tânărul tehnician de 41 de ani şi-a dus echipa pe Wembley, într-un nou ultim act de Champions League!
Trei antenori au dus-o pe Dortmund spre finala Champions League:
  • Ottmar Hitzfeld (1997)
  • Jürgen Klopp (2013)
  • Edin Terzic (2024)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo