Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu a salvat 3 puncte pentru Auxerre, la ultima fază! Echipa sa a ieșit din zona roșie

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/02/2023 la 18:11 GMT+2

Ionuț Radu a făcut un nou meci foarte bun pentru Auxerre și a contribuit din plin la victoria cu Lorient. Echipa românului a obținut 3 puncte uriașe, reușind să iasă deasupra zonei retrogradării, cu 21 de puncte în 25 de etape.

La joie des Auxerrois après leur succès à Lorient en Ligue 1

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Ionuț Radu a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în partida Lorient – Auxerre 0-1. Portarul român a fost providențial pentru obținerea celor 3 puncte, având mai multe intervenții importante.
Rayan Raveloson a marcat singurul gol al partidei, în minutul 58. Astfel, după victoria cu Lyon, Auxerre leagă două victorii pentru prima dată din etapa 4 a acestui sezon. Portarul nostru a fost decisiv și în meciul precedent, fiind apreciat în presa din Hexagon.
Radu a salvat-o pe Auxerre în minutul 4 al prelungirilor, după o intervenție senzațională. Ibrahima Kone, jucătorul celor de la Lorient, a șutat pe jos, lângă bară, de la marginea careului, dar goalkeeper-ul s-a întins și și-a salvat echipa.
În urma acestui rezultat, Auxerre a urcat pe locul 16 în Ligue 1, cu 21 de puncte după 25 de meciuri. Aceștia au profitat de înfrângerea lui Brest cu Lille, reușind să treacă deasupra liniei roșii.
Doar 4 partide a bifat Auxerre fără gol primit în acest sezon, în 2 dintre acestea, portarul român aflându-se între buturi. El a ajuns în Ligue în iarnă, după ce a fost împrumutat de cei de la Inter.

Ionuț Radu, partidă perfectă pentru Auxerre

Auxerre a cerut un penalty în minutul 8. Siriki Dembele a căzut în careul advers după un duel cu un adversar, dar arbitrul a decis că jocul poate continua. Un minut mai tâziu, același Dembele a tras din apropiere, mingea lovind bara.
La poarta cealaltă, Lorient a cerut și ea un penalty, după o jumătate de oră. Romain Faivre a căzut în careu, dar arbitrul a făcut semn că jocul poate continua. Același Faivre a avut ocazia de a deschide scorul în prelungirile primei reprize, dar Ionuț Radu a apărat excelent.
4 șuturi pe poartă a avut de apărat Radu, în timp ce Auxerre a marcat la singura minge cadrată din meci. Portarul român a avut o prestație excelentă, având cel puțin două intervenții salvatoare, care au contribuit decisiv la stabilirea scorului final.
Pentru prestația sa de vis, Ionuț Radu a primit nota 7,8 din partea celor de la Sofascore, la egalitate cu Souleymane Isaak Toure. Doar Rayan Raveloson, autorul golului, a fost recompensat cu o notă mai mare, acesta primind 8.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo