Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorie uriașă pentru Ionuț Radu în Ligue 1! Auxerre a fost condusă, dar a învins-o pe Lyon

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/02/2023 la 00:01 GMT+2

Auxerre a obținut o victorie neașteptată pe teren propriu, în fața lui Olympique Lyon. Ionuț Radu a avut câteva intervenții bune prin care și-a menținut echipa în joc, fiind unul dintre cei mai buni oameni de pe teren.

Ionuț Radu în Auxerre - Lyon

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Ionuț Radu a făcut un nou meci mare în Ligue 1, contribuind din plin la victoria echipei sale. Auxerre a obținut o victorie nebună în fața celor de la Olympique Lyon. Gazdele au fost conduse la pauză cu 1-0, dar au avut puterea de a reveni și de a face 2-1 până în minutul 53.
Prima repriză a fost dominată de Lyon, care a și înscris o dată, dar s-a lovit în alte două rânduri de opoziția lui Ionuț Radu. Rayan Cherki a fost primul care l-a pus la încercare pe portarul român, care a ieșit foarte bine și a reținut mingea.
La jumătatea reprizei, goalkeeper-ul nostru a mai scos o dată, menținându-și echipa în joc. Nicolas Tagliafico a primit o pasă bună și a tras pe jos, dar mingea sa s-a dus pe centrul porții, iar Radu nu a avut nicio emoție.
Românul a fost învins până la urmă în minutul 36. Acesta nu a mai avut ce face după o acțiune bună a oaspeților, încheiată cu centrarea lui Tolisso și reluarea cu capul a lui Moussa Dembele. 3 șuturi pe poartă a avut Lyon în prima repriză, portarul nostru apărând două dintre ele.
Auxerre s-a descătușat în repriza a doua și a preluat conducerea, la doar 8 minute după pauză. Gazdele au primit un penalty, pe care Gaetan Perrin l-a transformat. Han-Noah Massengo a fost faultat în interiorul suprafeței de pedeapsă, iar atacantul a trasnformat cu ceva emoții, după ce Anthony Lopes a atins mingea.

Ionuț Radu a contribuit din plin la victoria lui Auxerre cu Lyon

Echipa de pe penultimul loc din Ligue 1 a preluat conducerea 3 minute mai târziu, în urma unui corner. Nuno Da Costa a centrat perfect, iar Jubal s-a înălțat peste defensiva adversă și a marcat cu o lovitură de cap.
Lyon a forțat până la final, dar nu a mai găsit drumul spre gol. Radu a avut din nou de muncă înainte de fluierul final, la lovitura de cap a lui Castello Lukeba. Românul a intervenit bine, iar Auxerre s-a impus și a obținut 3 puncte uriașe pentru lupta de la subsolul clasamentului.
Echipa lui Ionuț Radu se află pe locul 19 în Ligue 1, dar le-a egalat la puncte pe Ajaccio și Strasbourg. Auxerre se află la doar un punct față de primul loc care asigură rămânerea în prima ligă, iar etapa viitoare se va deplasa la Lorient.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo