Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto De Zerbi a semnat! Alegere surprinzătoare pentru antrenorul italian

Dani Morar

Actualizat 30/06/2024 la 16:38 GMT+3

Italianul Roberto De Zerbi, care s-a despărţit de echipa engleză Brighton, este noul antrenor al lui Olympique Marseille, cu care a semnat un contract pe trei ani, a anunţat clubul din Ligue 1, citat de presa internaţională.

Roberto De Zerbi, Manager of Brighton & Hove Albion, acknowledges the fans following the Premier League match between Brighton & Hove Albion and Manchester United at American Express Community Stadium on May 19, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Marseille indicase în această săptămână că a ajuns la un "acord de principiu" cu De Zerbi, care în weekend a devenit oficial tehnicianul echipei al cărei adversar a fost în sezonul trecut, în Europa League, când era la Brighton.


Stagiunea 2023-2024 a fost una agitată pentru Marseille, care a avut trei antrenori şi a încheiat campionatul doar pe locul 8, ratând calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene. În Europa League, formaţia din Hexagon a a ajuns până în semifinale.

De Zerbi, în vârstă de 45 de ani, a fost jucătorul echipei CFR Cluj (2009-2010).


Fost antrenor la Sassuolo şi Şahtior Doneţk, De Zerbi a preluat-o pe Brighton în septembrie 2022, "pescăruşii" reuşind o primă campanie foarte bună în Premier Legue sub comanda sa, în sezonul 2022-2023. Însă, după plecările mai multor jucători de bază (Mac Allister, Caicedo, Sanchez), Brighton a ocupat doar locul 11 în ediţia 2023-2024 a campionatului englez.
Sursa: Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo