Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter Miami a pierdut cu Messi pe teren, iar Tata Martino a răspuns la întrebarea "Va fi împrumutat Messi la Barcelona?"

Ion Alexandru

Publicat 08/10/2023 la 08:12 GMT+3

Da, Inter Miami poate pierde cu Messi pe teren! E adevărat că starul arentinian a revenit după o accidentare și a jucat doar 35 de minute în înfrângere 0-1 cu Cincinnati. Fără șanse la playoff, Messi ar putea juca în următoarele 2 luni la....Barcelona.

Leo Messi lamenta la derrota del Inter de Miami ante el Cincinnati que les deja sin playoff.

Credit imagine: Getty Images

Messi a jucat aproape trei luni și a demonstrat că este încă un jucător care produce magie, dar Inter Miami poate pierde cu el pe teren. Iar prima înfrângere coincide cu finalul speranțelor de calificare în premieră în Playoff-ul din MLS. După ce au ratat patru meciuri cu o problemă musculară încă neexplicată pe deplin, fanii din Miami l-au primit ca un erou pe Messi la meciul cu FC Cincinnati. Este pentru prima dată de când a îmbrăcat tricoul roz de la sfârșitul lunii iulie și în doar 35 de minute nu a putut face diferența. A fost o luptă surdă până la capăt într-o noapte ploioasă din sudul Floridei.
"A trecut peste accidentare, dar nu a jucat foarte mult în ultima vreme și ritmul lui a fost întrerupt și de aceea a mers doar 32, 33 de minute, pentru că nu a jucat prea multe meciuri”, a spus antrenorul Tata Martino despre Messi după înfrângerea cu 1-0 a echipei sale în fața lui Cincinnati.
Antrenorul oaspeților Pat Noonan a caracterizat foarte bine meciul: "Știi, a fost un joc ciudat de 1-0. Ar fi putut fi opt, nouă goluri – trei sau patru sau cinci pentru fiecare echipă."

De ce s-a prăbușit Inter Miami?

În mod ironic, Miami a dominat etapele inițiale cu mult înainte de venirea lui Messi, dar nu a reușit să câștige meciuri.
"Am avut cele mai frumoase momente până la pauza din septembrie. Și am avut probleme după aceea din cauza acumulării de jocuri și accidentări", a spus Martino. "Până în acel moment, am avut o idee clară de joc, deși nu am avut prea mult timp de antrenamente, dar era foarte clar în capul jucătorilor. Cred că odată cu pierderile provocate de accidentări pe care am început să le avem, cu modificările pe care am început să le facem, atât de multe variabile din echipă s-au schimbat de la un meci la altul, am pierdut ideea inițială. În ultimele 20 de zile, am avut cel mai rău moment al anului, desigur când am avut cea mai mare nevoie să avem echipa cât mai sănătoasă."
În prima jumătate a anului 2023, echipa din Florida a jucat slab și rezultatele au dus la demiterea lui Phil Neville. Inter Miami a ajuns ultima în clasament și a făcut schimbări masive la mijlocul verii, aducându-l pe Martino, apoi pe Messi, Sergio Busquets, Jordi Alba și trei tineri sud-americani talentați prin Inițiativa U22.
Geniul lui Messi a declanșat o cursă uluitoare primul trofeu din istoria clubului patronat de Beckham și un premiu important în bani. În plus, Inter a obținut un loc prețios în Cupa Campionilor Concacaf de anul viitor.
Ceea ce s-a dovedit a fi o sabie cu două tăișuri, potrivit lui Tata Martino.
"Sezonul, într-adevăr, am crezut că va fi complet diferit de ceea ce s-a întâmplat. Așteptările mele erau să creez grupul, să-i antrenez în stilul nostru de fotbal, să nu merg prea mult în Cupa Ligilor și să concurez foarte bine – pentru că am avut doar două meciuri în cupă – și să fim calificați pentru playoff. În schimb, echipa a câștigat Cupa Ligilor, o realizare vitală și o dovadă de concept. Cu toate acestea, a adăugat cinci jocuri în plus la programul lor deja aglomerat, meciuri suplimentare care a ajuns în cele din urmă la corpurile și mintea lui Messi și a coechipierilor săi" a explicat antrenorul argentinian.

Se întoarce Messi la Barcelona?

Inter Miami a rămas fără victorie în cele patru jocuri pe care Messi tocmai le-a ratat. Ar fi adunat punctele necesare dacă ar fi fost pe teren? Ar fi rămas sănătos dacă nu pentru acea cursă în Cupa Ligii? Acestea și alte întrebări pot avea ecou pentru Inter Miami și fanii lor pe parcursul lungului extrasezon. Următoarele luni vor include un împrumut pentru Messi, la vechiul său club FC Barcelona? Martino a fost întrebat despre zvonuri în acest sens.
"Este surprinzător. Nu știu nimic despre asta", a spus antrenorul.
"Dacă îmi spui că va merge la Barcelona în vacanță, da, este probabil, dar nu am nicio informație în legătură cu cealaltă parte."
Martino a sugerat că iarna viitoare ar putea prezenta la fel de multe schimbări ca și fereastra de transfer de vară, dacă nu mai multe.
"Avem mult timp. Mai avem două jocuri cu siguranță. Dar acum vom lucra la ceea ce urmează", a spus experimentul antrenor. „Noi – și mă refer la club – credem că am luat decizii bune în timpul verii. Și cred că, având atâtea lucruri care trebuie făcute pentru decembrie și ianuarie, va trebui să fim încă o dată foarte precisi și foarte solidi în analiza a ceea ce vom face în sezonul următor." a conchis Tata Martino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo