Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Orice pentru Messi! Inter Miami organizează un joc amical în care să fie prezentat Balonul de Aur al argentinianului

Maria Olteanu

Publicat 03/11/2023 la 17:32 GMT+2

Lionel Messi și-a adjudecat luni seară, pentru a opta oară în carieră, Balonul de Aur, cel mai râvnit trofeu individual din fotbal. Echipa la care activează din această vară, Inter Miami, va organiza un joc special în cinstea argentinianului, o partidă amicală în care acesta să poată prezenta trofeul obținut la Paris, urmată de o mare petrecere.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a câștigat luni seară al optulea Balon de Aur din carieră, stabilind un record impresionant. Argentinianul a fost urmat în clasamentul final de Erling Haaland și Kylian Mbappe.
După ce sezonul s-a terminat pentru Inter Miami, care a ratat play-off-ul, echipă la care este legitimat Messi, au apărut zvonuri potrivit cărora acesta va pleca de la echipa din MLS, care își va relua activitatea abia la anul.
Chiar și așa, Messi a înlăturat orice dubiu și a explicat că va rămâne să joace în America și în viitoarea stagiune. Până la un nou meci oficial, o întâlnire între Messi și fanii lui Inter Miami va avea loc curând, după ce echipa sa a decis să organizeze un joc amical prin intermediul căruia campionul mondial să prezinte Balonul de Aur câștigat în această săptămână, la Paris.
Șefii lui Inter Miami au dezvăluit cum vor să contribuie la celebrarea distincției obținute de Messi și pun la cale un eveniment istoric, în fața celor de la New York City FC, pe 10 noiembrie, într-o "noapte plină de festivități", cu un meci amical și o petrecere, după cum a anunțat trupa patronată de David Beckham.
Argentinianul a mai cucerit Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021. Messi are în palmares şi şase Ghete de Aur (2010, 2012, 2013, 2017, 2018, 2019), cinci titluri de golgheter al Ligii Campionilor (2009, 2010, 2011, 2012, 2015) şi opt de golgheter al ligii spaniole (2010, 2012, 2013, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021).
Citește și:

LIONEL MESSI A CUCERIT BALONUL DE AUR 2023

Lionel Messi și-a adjudecat, pentru a opta oară în carieră, Balonul de Aur! Erling Haaland a terminat pe locul 2, podiumul fiind completat de Kylian Mbappe. Locul 4 în clasamentul pentru Balonul de Aur 2023 este ocupat de Kevin De Bruyne. Messi a avut o dedicație de suflet după ce a primit Balonul de Aur la Paris.
"Vă mulțumesc tuturor celor care m-au votat, vreau să împart trofeul cu colegii mei de la naționala Argentinei. Cred că este un cadou pentru noi toți, pentru toți jucătorii, pentru tot staff-ul tehnic al Argentinei după ceea ce am reușit la Cupa Mondială. Nu vreau să uit de Erling, Kylian, Kevin, felicitări pentru anul extraordinar pe care l-au avut atât la nivel individual, cât și cu echipa. Sunt convins că în viitor veți ajunge aici, cu acest trofeu în mână.
Văd mulți jucători tineri și nu am niciun dubiu că mă voi bucura de un fotbal frumos în continuare. Am fost de multe ori la această gală, jucătorii se tot schimbă, dar nivelul fotbalului nu scade, așa că ne vom bucura mulți ani de-acum înainte.
Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în toată cariera, care mi-au fost alături în anul în care am luptat pentru cel mai mare vis al meu, titlul mondial, trofeul care îmi lipsea. Am primit multă iubire și a fost special că mulți oameni din toate colțurile lumii au fost alături de mine.
Toate premiile pe care le-am câștigat aici de-a lungul timpului au fost speciale și este întotdeauna special să fiu recunoscut, dar cel mai important lucru sunt premiile de echipă. A fost un an cu adevărat extraordinar. Cu toții am reușit. Până la urmă, acest trofeu este o recunoștință pentru ceea ce am făcut.
Mulțumesc familiei mele care este în Argentina, în Miami și soției și copiilor mei care sunt aici cu mine. În plus, trebuie să spun că acest trofeu este și pentru Maradona, astăzi ar fi fost ziua lui. Diego, ăsta e și pentru tine", a spus Messi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo