Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikel Arteta: "Pentru a fi o echipă de top trebuie să înscriem 90-100 de goluri"

Nicu Savin

Actualizat 06/11/2020 la 17:49 GMT+2

Mikel Arteta a făcut o serie declarații foarte interesante înainte de meciul cu Aston Villa din etapa a 8-a din Premier League. Antrenurul lui Arsenal consideră că echipa sa are nevoie de o mai mare eficiență în atac pentru a se bate cu marile cluburi din Anglia. De asemenea, ibericul s-a alăturat antrenorilor care susțin necesitatea revenirii la regula celor 5 schimbări.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal are un debut de sezon bun, mai ales în ceea ce privește defensiva. "Tunarii" au cea mai bună apărare din Premier League, cu numai 7 goluri primite în primele 7 etape, dar Mikel Arteta crede că pentru a deveni un club cu pretenții, Arsenal trebuie să marcheze cel puțin 90 de goluri într-un sezon.
"Trebuie să obținem acest echilibru între atac și apărare. Având în vedere programul pe care l-am avut în acest sezon, jucând cu Liverpool, Manchester City și Leicester, nu este ușor. Este ceva la care am lucrat în ultimele două săptămâni. Ați putut vedea aseară (victoria cu Molde din Europa League, scor 4-1) că am fost mult mai fluenți în atac. Am marcat golurile și am avut mai multe oportunități. Pentru a fi o echipă de top trebuie să înscrii 90-100 de goluri pe sezon. Este o provocare pentru noi și încercăm să îmbunătățim acest aspect.", a spus Arteta, citat de Sky Sports.

Arteta: "Cu toții credeam că vom avea aceleași reguli"

De când a fost numit pe banca echipei londoneze, Arteta le-a acordat mult credit tinerilor, Joe Willock fiind unul dintre remarcații "tunarilor" în meciurile din Europa League.
Antrenorul spaniol a declarat că supraveghează îndeaproape dezvoltarea mijlocașului de 21 de ani, care ar putea deveni o piesă de bază și pentru meciurile din Premier League: "Cred că este esențial în faza de dezvoltare să ai răbdare. Dar la fel de bine trebuie să vedem realitatea. El joacă meciuri foarte importante în Europa. Înainte abia prindea câte 10 minute în meciurile de Cupa Ligii. Acum joacă minute importante. Acesta este drumul pentru dezvolatrea sa, pentru a ajunge să joace și în Premier League. Vă spun că este pe drumul cel bun. Dacă va continua să fie consecvent, atunci va avea șansele sale."
Managerii echipelor importante din Premier League au făcut front comun și au cerut revenirea la regulamentul din finalul sezonului trecut, care le permitea să efectueze 5 schimbări în fiecare meci și să aibă 20 de jucători în lot pentru o partidă.
Protestul tehnicienilor vine ca urmare a unui număr mare de accidentări din ultima vreme, care în opinia acestora sunt rezultatul suprasolicitării fotbaliștilor.
"Cu toții credeam că vom avea aceleași reguli. Așa ne-am și construit echipa. E normal să avem 20 de jucători în lot și să putem face 5 înlocuiri, ținând cont de calendarul foarte încărcat pe care în avem.", a completat Arteta.
Meciul dintre Arsenal și Aston Villa va avea loc duminică, 8 noiembrie, cu începere de la ora 21:15 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1,
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League program
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo