Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mason Mount, acord de principiu cu Liverpool! Klopp dă lovitura pe piața de mercato

Cristian Mihală

Actualizat 03/03/2023 la 13:27 GMT+2

Liverpool este foarte aproape să se înțeleagă cu Mason Mount pentru un transfer în vară. Chelsea trebuie să își dea și ea acordul pentru mutare, dar există informații clare că "albaștrii" nu se vor opune plecării jucătorului la o rivală.

Mason Mount (Chelsea) et Mohamed Salah (Liverpool) lors de la finale de Carabao Cup à Wembley, le 27 février 2022

Credit imagine: Getty Images

Liverpool are nevoie de întăriri în vară, în special în zona de mijloc, iar Mason Mount este marele pariu a lui Klopp. Oficialii de pe Anfield se străduiesc din răsputeri să realizeze mutarea, interesul lor venind pe fondul unui impas în discuțiile legate de noul contract al englezului Cu Chelsea.
Concret, viitorul lui Mount pe Stamford Bridge a fost pus la îndoială, deoarece există un decalaj semnificativ între prețul cerut de jucător și cel oferit de club pentru o nouă înțelegere. Se crede că internaționalul Angliei vrea să-și tripleze salariul de 80.000 de lire sterline pe săptămână, ceea ce l-ar pune în linie cu celelalte staruri, dar și cu nou-veniții din această iarnă.
Mount mai are 18 luni de contract cu Chelsea, dar pretențiile sale financiare îi forțează pe "albaștri" să ia o decizie în această vară. Asta pentru că din iarnă, dacă nu semnează prelungirea, mijlocașul își poate pune semnătura pe un contract cu o altă grupare, din postura de jucător intrat în ultimele 6 luni de contract.

Liverpool, acord de principiu cu Mason Mount

Liverpool nu doar că a monitorizat îndeaproape situația, dar a ajuns deja la un acord de principiu cu reprezentanții jucătorului privind salariul pe care îl va avea pe Anfield. Jurgen Klopp și-ar întări semnificativ mijlocul cu venirea lui Mount, dar acest lucru nu pare să îi deranjeze prea mult pe oficialii lui Chelsea. Clubul va avea în curând probleme cu fair-playul financiar, astfel că, pentru o sumă considerabilă, Mount va fi lăsat să plece, fie și la o rivală.
Din informațiile prezentate în presa engleză, Chelsea ar dori aproximativ 70-75 de milioane de euro în schimbul mijlocașului, dar oficialii lui Liverpool trag speranța că s-ar putea ajunge la un numitor comun pentru o sumă mai mică, având în vedere situația contractuală a lui Mount.
Mount a jucat de 190 de ori pentru Chelsea de când a venit de la academia clubului, marcând 33 de goluri. El a făcut parte din echipa câștigătoare a Ligii Campionilor în 2021 și a jucat pentru Anglia în două turnee finale majore. Mount a fost desemnat jucătorul anului la Chelsea, în ultimele două sezoane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo