Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a lăsat modestia la o parte, după victoria cu Chelsea: "Sunt un geniu"

Nicu Savin

Publicat 06/01/2023 la 17:45 GMT+2

Pep Guarediola a fost în culmea fericirii după ce Manchester City s-a impus la limită pe terenul lui Chelsea, scor 1-0. Antrenorul "cetățenilor" a spus despre el că este un geniu, referindu-se la schimbările extrem de inspirate pe care le-a făcut în repriza secundă a duelului de pe Stamford Bridge.

Die brasilianischen Fans wollen Pep Guardiola als neuen Nationaltrainer.

Credit imagine: SID

Manchester City a obținut o victorie mare pe terenul lui Chelsea, scor 1-0, și s-a apropiat la 5 puncte de liderul Arsenal. E aproape clar că cele două echipe își vor disputa titlul în Premier League în acest sezon, astfel că orice punct este important, iar "cetățenii" au profitat din plin de remiza echipei lui Arteta contra lui Newcastle.
La finalul partidei de pe Stamford Bridge, Pep Guardiola a fost în culmea fericirii și a făcut o afirmație care nu îi este neapărat caracteristică. Antrenorul campioanei a spus despre el că este un geniu, pentru că i-a introdus pe teren în repriza a 2-a pe Grealish și Mahrez, care la doar 3 minute distanță au creat golul de 3 puncte al celor de la City.
"Prima repriză a fost neglijentă. Nu am creat mare lucru, presiunea noastră a fost atât de slabă și nu am fost bine organizați, dar în repriza secundă am fost mai buni.Sunt un geniu. Pentru că după meciul Everton am fost întrebat de ce nu am făcut o schimbare până în minutul 87. Mi-am luat notițe și azi am făcut câteva.", a spus zâmbitor Guardiola la finalul partidei, citat de Manchestereveningnews.uk.

Guardiola consideră că Arsenal merită să fie lider

Vorbind despre lupta la titlu, Guardiola a scos în evidență că echipa sa a câștigat 4 din ultimele 5 ediții din Premier League, astfel că a devenit o adevărată țintă pentru rivale. Ibericul este mulțumit că City este în luptă și în acest an și recunoaște că Arsenal merită să fie în față în acest moment.
"Puteam să pierdem aici (n.r. cu Chelsea), dar acum suntem la 5 puncte de lider. Înseamnă mult, dar trebuie să dovedim în continuare, pentru că este normal să fim în această poziție după ce am câștigat de 4 ori în ultimii 5 ani. În noiembrie, unii oameni au spus că suntem deja campioni, ceea ce este imposibil. Alte echipe care nu au această presiune pentru că oamenii spun în septembrie că City va câștiga titlul. De aceea sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani. Aș fi preferat să avem mai multe puncte, dar la modul în care a jucat Arsenal merită să fie mai sus ca noi.", a adăugat Guardiola.
Pentru Manchester City urmează un nou duel cu Chelsea, în turul 3 al Cupei Angliei, meci care se va disputa de această dată pe Etihad, duminică, de la ora 18:30. La mijlocul săptămânii viitoare, echipa lui Pep Guardiola va întâlni Southampton în sferturile Cupei Ligii Angliei, în deplasare, pentru ca în week-end-ul viitor să aibă de disputat derby-ul cu Manchester United, pe Old Trafford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo