Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, tranșant după eșecul cu Spurs: "Nu suntem în situația de a ne gândi să fim campioni"

Nicu Savin

Publicat 05/02/2023 la 21:58 GMT+2

Pep Guardiola a fost extrem de dezam[git dup[ ce City a pierdut pe terenul lui Tottenham, scor 0-1, și a ratat ocazia de a reduce din ecartul față de Arsenal. Antrenorul campioanei Angliei a dat vina și pe condițiile din Londra, spunând că e foarte obositoare o deplasare în capitală.

Manchester City manager Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a ratat șansa de a se apropia la două puncte de Arsenal. "Tunarii" au pierdut ieri pe terenul lui Everton, dar echipa lui Guardiola a avut aceeași soartă în deplasarea de la Londra, cu Tottenham. Harry Kane a marcat unicul gol al meciului de pe London Stadium, devenind astfel cel mai bun marcator din istoria lui Spurs, cu 267 de reușite în toate competițiile.
Acesta a fost al 6-lea eșec fără gol marcat înregistrat de Manchester City pe terenul lui Tottenham, o contraperformanță unică în ultimii 5 ani pentru echipa lui Guardiola. La final, antrenorul iberic a avut un discurs care i-a arătat dezamăgirea, subliniind că titlul este o misiune imposibilă în acest moment.
"Cred că am început bine, am creat multe lucruri, dar după o greșeală precum cea de acum două săptămâni am comis-o din nou.Am construit la început, dar s-au apărat foarte bine. Echipa pe care o au este fantastică și sunt suficient de buni. Am sentimentul că împotriva lor tot timpul jucăm bine, dar dintr-un motiv sau altul nu am putut înscrie și nu putem câștiga așa. Nu suntem în situația de a ne gândi să fim campioni", a declarat Guardiola.

Guardiola a dat vina pe condițiile din Londra, după Spurs - City 1-0

Antrenorul lui City a dat vina și pe condiții pentru eșecul de azi, spunând că deplasările în capitala Angliei sunt foarte dificile din cauza traficului infernal: "Venind de la Manchester la Londra este ca și cum ai merge în nordul Europei. Faci 4 ore și 20 de minute pentru a ajunge la un hotel. Este atât de obositor, îmi pare rău".
În urma rezultatului de azi, Tottenham a ajuns la 39 de puncte, fiind pe locul 5 în clasamentul din campionatul Angliei, în timp ce campioana en-titre se află pe a doua poziție, cu 45 de puncte. Formația lui Pep Guardiola este la 5 puncte în spatele liderului, Arsenal, care are și un meci mai puțin disputat.
În următoarea etapă din Premier League, echipa lui Antonio Conte se va deplasa pe terenul celor de la Leicester, iar Manchester City va primi vizita celor de la Aston Villa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo