Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gvardiol a refuzat șansa de a intra în istoria Premier League! De ce nu a vrut să execute penalty-ul din prelungiri

Bianca Dumitru

Publicat 11/05/2024 la 22:45 GMT+3

Manchester City a învins-o clar în această după-amiază, în deplasare, pe Fulham, scor 4-0, într-un meci contând pentru a 37-a etapă din Premier League. După meci, Josko Gvardiol a dezvăluit de ce a refuzat să execute penalty-ul din prelungiri, care i-ar fi putut aduce în cont primul hattrick.

LONDON, ENGLAND - MAY 11: Joko Gvardiol of Manchester City celebrates after scoring his team's third goal to make it 3 - 0 during the Premier League match between Fulham FC and Manchester City at Craven Cottage on May 11, 2024 in London, England.(Photo by

Credit imagine: Eurosport

Manchester City s-a impus în această după-amiază, fără emoții, pe terenul celor de la Fulham, cu scorul de 4-0, într-un meci contând pentru a 37-a etapă din Premier League.
Pentru "cetățeni" au marcat Josko Gvardiol, care a reușit o dublă, Phil Foden și Julian Alvarez, care a înscris din penalty, în prelungiri. Apărătorul croat ar fi putut să execute el lovitura de la 11 metri din finalul partidei.
Dacă ar fi acceptat să fie executantul și ar fi marcat, Gvardiol ar fi devenit primul fundaș din istoria Premier League care și-ar fi trecut în cont un hattrick. Croatul a refuzat, însă, iar după meci a explicat de ce nu a vrut să execute.
Josko Gvardiol a dezvăluit că, deși coechipierii l-au îndemnat să meargă să înscrie din penalty, el a spus "pas", preferând să respecte regulile echipei, lăsându-l în acest caz pe Alvarez să bată.
"Încă două goluri pentru mine și, bineînțeles, încă un meci fără gol încasat. Sunt foarte fericit. Am discutat să execut eu penalty-ul și bineînțeles că mi-aș fi dorit, dar avem un executant și el se ocupă de asta. Până la urmă Julian a făcut pasul înainte și a luat mingea pentru a marca", a declarat Josko Gvardiol, citat de Daily Mail.
Citește și:

PEP GUARDIOLA, FASCINAT DE JOSKO GVARDIOL

La finalul partidei cu Fulham, antrenorul lui Manchester City a vorbit despre prestația jucătorilor săi, lăudându-l pe Gvardiol, pe care l-a caracterizat ca fiind "cel mai bun atacant de pe planetă", deși postul croatului este de fundaș central.
"Primul gol... Am semnat cel mai bun atacant de pe planetă! După meciul cu Wolves, 3 zile libere, a fost singurul care a mers la centrul de antrenamente pentru recuperare. Am făcut un transfer incredibil pentru mulți, mulți ani de acum înainte", a declarat Pep Guardiola.
Josko Gvardiol a ajuns la Manchester City în vara anului trecut, când campioana Angliei le-a plătit 90 de milioane de euro în schimbul lui celor de la RB Leipzig. În acest sezon, croatul a reușit 5 goluri și două pase decisive în tricoul englezilor, în toate competițiile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo