Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool trebuie să achite o clauză consistentă pentru înlocuitorul lui Klopp! Cât au de plătit "cormoranii"

Dani Morar

Publicat 30/03/2024 la 15:40 GMT+2

Liverpool se va despărți de Jurgen Klopp la finalul acestui sezon, după ce neamțul a decis să ia o pauză de un an. Prima Opțiune pentru înlocuirea sa a fost Xabi Alonso, dar spaniolul a decis să rămână la Leverkusen, astfel că s-a ajuns la varianta Ruben Amorim.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Liverpool își va pierde unul din cei mai de succes antrenori din istoria clubului. Jurgen Klopp a adus primul titlu pe Anfield după 30 de ani și trofeul UEFA Champions League, dar a decis să plece la finalul acestui sezon, dorind să ia o pauză din activitate.
Prima variantă pentru a-l înlocui a fost Xabi Alonso. Spaniolul are un sezon în care e invincibil alături de Bayer Leverkusen, dar a decis să continue pe banca echipei din Bundesliga încă un sezon.
Cum această variantă a căzut, Roberto De Zerbi și Ruben Amorim sunt acum în pole position pentru a-i prelua pe "cormorani". Al doilea se află pe banca celor de la Sporting Lisabona, alături de care a cucerit titlul, două Cupe ale Ligii și două Supercupe ale Portugaliei.
Pentru a-l aduce pe Anfield, Liverpool are de achitat o clauză de reziliere de 15 milioane de euro, anunță The Times. De Zerbi are și elo clauză de aproape 12 milioane de euro în contract, astfel că ambii vor costa mult.

Jurgen Klopp înțelege decizia lui Xabi Alonso

Xabi Alonso va rămâne la Leverkusen pentru cel puțin încă un sezon. Tânărul antrenor și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc vineri, după-amiaza.
Vestea zilei în lumea fotbalului a ajuns și la Jurgen Klopp, care a vorbit despre această decizie, doar din perspectiva tânărului antrenor, dezvăluind că, la rândul său, a fost pus într-o situație similară:
"Este un antrenor tânăr, care își face treaba excelent. Și eu am fost pus într-o situație similară, și am luat aceeași decizie, pe care nu am regretat-o ulterior. Xabi face o treabă incredibilă acolo. Leverkusen are o echipă foarte bună, iar el ar putea păstra grupul și pentru sezonul viitor. Nu ai în fiecare sezon rezultatele acestea, așa că îi înțeleg decizia", a declarat Klopp, citat de Daily Mail.
Ruben Amorim are atuul de a fi condus deja de 4 ani o echipă de top din campionatul în care activează, dar și în Europa. Singurul său minus ar fi că nu a activat niciodată în afara Portugaliei, nici măcar ca jucător, cu excepția unui an petrecut în Qatar, pe final de carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo