Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham, primul eșec din sezon, după un derby londonez nebun cu Chelsea. 5 goluri, 5 anulate și 2 eliminări

Andrei Nicolae

Actualizat 07/11/2023 la 00:11 GMT+2

Tottenham a suferit prima înfrângere din acest sezon de Premier League la mâna uneia dintre cele mai mari rivale ale sale, Chelsea. Mauricio Pochettino și-a învins fosta echipă, la capătul unui meci electrizant, în care mingea a ajuns în poartă de opt ori, însă scorul final a fost 4-1 pentru echipa de pe Stamford Bridge.

Nicolas Jackson of Chelsea celebrates after scoring the team's second goal during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Chelsea FC at Tottenham Hotspur Stadium on November 06, 2023 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Partida din nordul Londrei a început foarte bine pentru Spurs, care a deschis scorul în minutul 6. Dejan Kulusevski l-a învins pe Robert Sanchez cu un șut deviat de către fundașul "albaștrilor", Levi Colwill.
Chelsea nu s-a lăsat afectată de golul primit și a replicat imediat prin Nicolas Jackson, care l-a pus la încercare pe Vicario, însă portarul lui Spurs s-a opus. Fanii lui Tottenham s-au bucurat pentru o nouă reușită în minutul 13, după ce Son trimisese mingea în poartă, însă golul a fost anulat pe motiv de offside.
În minutul 23, a venit rândul echipei lui Mauricio Pochettino să aibă un gol anulat, însă de această dată după un henț. Raheem Sterling l-a învins atunci pe Vicario. Peste 5 minute, Chelsea a mai marcat o dată, însă din nou, reușita a fost anulată pe motiv de offside. La aceeași fază însă, înainte ca ecuadorianul să fie surprins în poziție neregulamentară, Enzo Fernandez fusese faultat în careu de Cristian Romero. Argentinianul a văzut direct cartonașul roșu și și-a lăsat echipa în 10 oameni.
Arbitrul a observat acest aspect la monitorul VAR și a acordat lovitură de la 11 metri pentru Chelsea. În cele din urmă, formația din vestul Londrei a egalat, grație lui Cole Palmer, care l-a învins cu emoții pe Vicario.
Două minute mai târziu după golul egalizator, Chelsea și-a trecut în cont a treia reușită anulată, din nou, pentru offside. După extrem de multe faze ofensive, cele două echipe au intrat la vestiar la egalitate, scor 1-1.
Citește și:

Tottenham suferă prima înfrângere din sezon și pierde primul loc. Chelsea a învins-o pe Spurs într-un derby nebun

Startul celei de-a doua reprize a fost mai liniștit decât în prima parte, iar primul moment important s-a produs în minutul 55. Destiny Udogie, fundașul de bandă al lui Postecoglou, a văzut al doilea galben și a fost și el eliminat, lăsându-și echipa în 9 oameni.
La doar un minut distanță, Chelsea a avut ocazia de a face 2-1, însă lovitura lui Nicolas Jackson a fost parată. Reece James a avut și el șansa să își aducă echipa în avantaj, dar a trimis pe lângă poartă, după care în minutul 68, Marc Cucurella a fost oprit incredibil de Vicario.
După extrem de multe acțiuni, echipa lui Pochettino a trecut în avantaj prin Nicolas Jackson în minutul 75, lăsat singur cu Vicario de Sterling, care a plecat foarte bine din bandă. Nebunia a continuat pe stadionul lui Spurs, pentru că două minute mai târziu, Dier l-a învins pe Sanchez, însă și golul său a fost anulat pentru offside.
În minutul 86, Tottenham a avut o șansă imensă de a egala, prin Bentancur, însă lovitura sa de cap ștearsă nu a ajuns în poarta lui Sanchez. Nord-londonezii au trecut din nou pe lângă egalare, însă șutul lui Son a fost reținut de Sanchez.
La doar câteva secunde, Chelsea a plecat pe contraatac și a marcat golul care a tranșat soarta partidei, prin Nicolas Jackson, servit de Conor Gallagher. Atacantul lui Chelsea a "învărtit cuțitul în rana" celor de la Spurs și a făcut hat-trick-ul în ultimele momente ale meciului, pentru 4-1.
Astfel, Spurs a pierdut primul meci din acest sezon, după opt victorii și două remize. Echipa lui Ange Postecoglou pierde și primul loc, fiind însă la egalitate cu Manchester City, care are totuși un golaveraj mai bun.
Pentru Tottenham, urmează duelul din campionat cu Wolverhampton, în timp ce Chelsea o întâlnește pe Manchester City.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo