Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată echipa ideală a sezonului regulat al Ligii 1! + Alte statistici tari din campionatul României

Bianca Dumitru

Publicat 11/03/2022 la 14:06 GMT+2

Weekend-ul trecut s-au încheiat cele 30 de etape ale sezonului regulat al Ligii 1. Oficialii LPF au realizat acum echipa ideală a primei părți a campionatului. CFR Cluj are 3 reprezentanți în 11-le ideal, iar Farul și FC Botoșani câte doi, în timp ce de la FCSB un singur jucător a prins echipa.

CFR Cluj - FCSB, Hindrich, Burcă, Keșeru

Credit imagine: facebook

După încheierea sezonului regulat al Ligii 1, oficialii LPF au realizat echipa ideală a primelor 30 de etape din acest sezon.
11-le ideal a fost conturat fiind luate în considerare cifrele statistice din dreptul tuturor fotbaliștilor cu peste 50% dintre minute jucate și prezențele în Echipa etapei, dar și de câte ori aceștia au fost desemnați Jucătorul meciului de către deținătorii drepturilor tv.
Astfel, în echipa ideală a sezonului regulat al Ligii 1, se regăsesc 3 fotbaliști de la CFR Cluj, câte 2 de la Farul Constanța și FC Botoșani, respectiv câte unul de la FCSB, Universitatea Craiova, FC Argeș și FC Voluntari. Trebuie menționat, însă, că pentru Iasmin Latovlevici și Malcom Edjouma am amintit echipele pentru care au adunat mai multe prezențe, respectiv FC Argeș și FC Botoșani.
În poarta 11-lui ideal se află Otto Hindrich, goalkeeper-ul de 19 ani al CFR-ului, care s-a remarcat grație încrederii pe care a primit-o din partea lui Dan Petrescu. Potrivit site-ului Ligii Profesioniste de Fotbal, în primele 30 de etape ale acestui sezon, "clujenii au stabilit cea mai lungă serie fără gol primit din istoria campionatului, 869 de minute, dintre care 689 au fost cu tânărul Hindrich în poartă".
Fundașii din echipa ideală sunt Christopher Braun, care "a acoperit excelent banda dreaptă", Andrei Burcă, considerat "liderul celei mai bune defensive din campionat", Ionuț Larie, care "este fotbalistul cu cele mai multe dueluri câștigate (333) și cele mai multe deposedări reușite (95)", și Iasmin Latovlevici, care a avut un rol extrem de important în lupta pentru un loc în play-off, pe care cei de la FC Argeș au câștigat-o în ultima etapă în defavoarea celor de la FC Botoșani.
Pe linia de mijloc se află Ciprian Deac, care a reușit 8 goluri și 7 assist-uri, Malcom Edjouma, care este mijlocașul central defensiv cu cel mai bun index InStat (243), Vadim Rață, care "se află în cea mai bună perioadă din carieră", și Florin Tănase, "jucătorul cu cel mai mare index InStat din primele 30 de runde (252)".
Atacul echipei ideale este format din Jefte Betancor, golgheterul Ligii 1, cu 15 goluri reușite, și Andrei Ivan, care a fost, potrivit LPF, "indiscutabil, fotbalistul numărul 1 din lotul Universității Craiova".
În ceea ce-l privește pe antrenorul ideal din sezonul regulat, acesta a fost desemnat Dan Petrescu, sub comanda căruia echipa din Cluj a făcut un sezon regulat unic de când s-a trecut la actualul sistem competițional. Mai mult, potrivit site-ului LPF, "CFR este singura echipă din ultimii 23 de ani care a scos cel puțin 76 de puncte în primele 30 de etape dintr-un campionat, precedenta astfel de performanță fiind realizată de Rapidul lui Mircea Lucescu din sezonul 1998/99 (77 puncte)".
Citește și:

Statistici tari din Liga 1

Pe lângă fotbaliștii remarcați de LPF și incluși în echipa ideală a sezonului regulat, și alți jucători au avut evoluții bune, care pot fi evidențiate în cadrul unor topuri care au la bază informațiile de pe site-ul Transfermarkt.com.
De pildă, portarul celor de la UTA Arad, Florin Iacob, este goalkeeper-ul cu cele mai multe meciuri fără gol primit. Acesta a adunat 27 de apariții în sezonul regulat, având 14 partide în care echipa sa nu a primit gol. Iacob este urmat în top de Cătălin Căbuz, fotbalistul Chindiei Târgoviște, care are 13 meciuri fără gol primit, având un procentaj mai bun, de 59,1%, din cauză că are doar 22 de apariții de-a lungul celor 30 de etape. Pe locul 3 se află Mirko Pigliacelli, jucătorul Universității Craiova, care a reușit să-și păstreze poarta intactă în 12 partide din cele 26 în care a evoluat.
O altă statistică interesantă este cea în care sunt prezentate cele mai bune perechi din atac. Aici se remarcă pe primul loc fotbaliștii de la Farul Constanța, Jefte Betancor și Adrian Petre, aceștia având împreună 23 de goluri reușite și 3 pase decisive. Pe a doua poziție a clasamentului se regăsesc atacanții Universității Craiova, Andrei Ivan și Jovan Markovic, cu 20 de goluri și 8 pase decisive reușite împreună, în timp ce podiumul este completat de Florin Tănase și Octavian Popescu, care au dat împreună 18 goluri pentru FCSB, având și 8 assist-uri.
Topul portarilor cu cele mai multe meciuri fără gol primit:
  • 1. Florin Iacob (UTA Arad) - 14 din 27
  • 2. Cătălin Căbuz (Chindia Târgoviște) - 13 din 22
  • 3. Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova) - 12 din 26
  • 4. Mihai Popa (FC Voluntari) - 11 din 26
  • 5. Mihai Aioani (Farul Constanța) - 11 din 27
  • 6. Alexandru Greab (FC Argeș) - 11 din 28
  • 7. Horațiu Moldovan (Rapid) - 11 din 30
  • 8. Otto Hindrich (CFR Cluj) - 10 din 15
  • 9. Andrei Vlad (FCSB) - 10 din 27
  • 10. Roland Niczuly (Sepsi Sf. Gheorghe) - 10 din 28
Topul celor mai bune perechi din atac:
  • 1. Jefte Betancor + Adrian Petre (Farul Constanța) - 23 de goluri, 3 assist-uri
  • 2. Andrei Ivan + Jovan Markovic (Universitatea Craiova) - 20 de goluri, 8 assist-uri
  • 3. Florin Tănase + Octavian Popescu (FCSB) - 18 goluri, 8 assist-uri
  • 4. Gabriel Debeljuh + Ciprian Deac (CFR Cluj) - 17 goluri, 7 assist-uri
  • 5. Claudiu Bălan + Andrea Compagno (FC U Craiova) - 15 goluri, două assist-uri
  • 6. Deian Sorescu + Gabriel Torje (Dinamo) - 14 goluri, două assist-uri
  • 7. David Miculescu + Ioan Hora (UTA Arad) - 12 goluri
  • 8. Bogdan Rusu + Alexandru Buziuc (CS Mioveni) - 12 goluri, 3 assist-uri
  • 9. Vadim Rață + Ion Gheorghe (FC Voluntari) - 12 goluri, 9 assist-uri
  • 10. Adrian Bălan + Alexandru Albu (Rapid) - 11 goluri, 3 assist-uri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo