Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Ionuț Negoiță, scârbit de ce face FCSB: "Hoțului de hoți îi e frică!"

Cristian Mihală

Actualizat 01/03/2024 la 07:40 GMT+2

Știrile dimineții | După o perioadă lungă în care nu a mai apărut în presă, fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, a criticat FCSB-ul pentru modul în care se comportă oficialii de acolo.

Ionuț Negoiță

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Ionuț Negoiță, atac la FCSB

FCSB a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, în deplasare, în ultimul meci din etapa a 28-a a Superligii de fotbal. Roș-albaștrii sunt neînvinși de zece etape, în care au şapte victorii şi trei egaluri și pregătesc play-off-ul cu un avans de 10 puncte față de Rapid (5, după înjumătățire).
În ciuda avansului, fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, e convins că titlul în Superliga nu e decis, FCSB având reputația de formație care clachează pe ultima sută de metri.
Fostul om cu banii din Ștefan cel Mare a ținut totodată să trimită săgeți spre conducerea FCSB, care pune nejustificat "tunurile" pe arbitri, dar și inventează posibile jocuri de culise ale rivalilor. Oficialii roș-albaștrilor au lăsat de înțeles că nu își doresc Hermannstadt în play-off, de teama unor "omenii" cu rivalii din Giulești.
"Hoțului de hoți i-e frică! Și cred că am spus tot. Eu nici n-am rămas în fenomenul fotbal pentru că nu mă regăsesc în genul acesta de omenii. Cei care au rămas foarte multă vreme înseamnă că știu ei ce știu.
Eu sper să fie altcineva campioană. Să fie cine merită, dar de preferat să nu fie FCSB! Dacă ei vor merita și vor fi cei mai buni până la capăt... Dar am mai văzut situații, e greu să duci până la capăt un anumit ritm", a spus Ionuț Negoiță într-un interviu pentru gsp.ro.

2. Deschamps, convins că Pogba nu a avut intenția să se dopeze

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a afirmat joi într-un comunicat că "nu-şi închipuie nicio clipă" că Paul Pogba, suspendat patru ani pentru dopaj, "a avut intenţia, voinţa să se dopeze", relatează AFP.
"Nu-mi imaginez nici măcar un moment că Paul a avut intenţia, dorinţa de a se dopa. Cunoscându-l bine, ştiu că asta nu ţine deloc în starea lui de spirit. Acum, există faptele şi ceea ce arată cele două probe prelevate. Prezenţa hormonului ilicit este incontestabilă", a declarat Deschamps.
Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani, campion mondial în 2018, testat pozitiv la testosteron în august 2023, a fost condamnat la patru ani de suspendare de către tribunalul antidoping italian.
"Paul va trebui să ducă o nouă luptă pentru a se apăra, în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS - n. r.), şi să-i convingă pe judecători că nu a luat cu bună ştiinţă produse interzise (...) Ceea ce trăieşte Paul de câteva luni este extrem de greu şi eu evident că nu pot rămâne indiferent la tristeţea lui, având în vedere tot ce a realizat la naţională şi relaţiile pe care le-am stabilit în echipa Franţei. Situaţia lui mă întristează şi sper din tot sufletul că se va putea îmbunătăţi. În orice caz, vreau să cred asta", a mai scris Deschamps.
Paul Pogba a fost testat pozitiv cu ocazia meciului Udinese - Juventus, disputat în luna august, în cadrul primei etape a campionatului Italiei, în care nu a evoluat.
Fotbalistul francez, al cărui sezon 2022-2023 a fost perturbat de accidentări şi de probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie, înainte ca rezultatul contraexpertizei pe care a cerut-o să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron.
Pentru a explica acest rezultat pozitiv, anturajul lui Pogba a precizat că metaboliţii de testosteron provin de la un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul l-a consultat în Statele Unite.
Testosteronul, hormonul fertilităţii şi al sexualităţii masculine, promovează dezvoltarea muşchilor.
În faţa unei asemenea suspendări, există o mare îndoială legată de continuarea carierei sale. Pogba, care va împlini 31 de ani pe 15 martie, este sub contract până în vara lui 2026 cu Juventus Torino.

3. Sebastian Coe: "Enhanced Games sunt o prostie"

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a criticat dur joi ''Enhanced Games'', proiectul unei competiţii multisport cu dopaj autorizat, spunând că "este o prostie" şi asigurând că sportivii "suficient de proşti" pentru a participa vor fi "excluşi", scrie AFP.
"Este o prostie. Asta chiar că nu mă împiedică să dorm noaptea", a declarat joi Coe într-o conferinţă de presă, cu o zi înainte de startul Campionatelor Mondiale de atletism în sală din oraşul scoţian Glasgow.
"Singurul mesaj este că, dacă cineva este suficient de prost încât să dorească să participe la această competiţie, va fi exclus din sportul nostru şi asta pentru o perioadă îndelungată", a adăugat britanicul.
"Enhanced Games" ("Jocurile ameliorate"), pentru care data şi locul desfăşurării nu au fost anunţate, ar urma să includă cinci categorii de sporturi, atletism, înot, gimnastică, forţă şi luptă. Nu ar avea loc nici un control antidoping, participanţii fiind astfel autorizaţi să utilizeze substanţe interzise.
Într-un interviu recent pentru BBC, Aron D'Souza, omul de afaceri australian din spatele proiectului numit de detractorii săi "Jocuri cu steroizi", a susţinut că sute de sportivi şi-au exprimat interesul.
La rândul său, Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a considerat că este "un concept periculos şi iresponsabil".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo