Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum a procedat arbitrul care a întrerupt definitiv partida Sepsi – FC U Craiova! Verdictul specialistului

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/01/2023 la 18:23 GMT+2

Partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948 a fost întreruptă definitiv din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. În opinia specialiștilor, centralul întâlnirii a procedat ca la carte, iar gazdele ar putea câștiga partida cu 3-0 la masa verde.

Sepsi-FC U Craiova Sursă foto: Facebook Sepsi OSK

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948 a fost întrerupt în minutul 25 din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Andrei Chivulete, arbitrul de la centru, a decis să întrerupă jocul pentru 10 minute, iar crainicul arenei a anunțat că dacă evenimentele nu vor înceta, atunci partida va fi întreruptă.
La revenirea pe teren, meciul a mai continuat timp de câteva secunde, înainte ca centralul să pună capăt definitiv acestei întâlniri. În opinia lui Marius Avram, Chivulete a procedat ca la carte, aplicând procedura în trei pași care se impune de către regulament.
"În regulament, e specificată clar situația asta. Când aude arbitrul scandări xenofobe sau rasiste, trebuie să urmeze procedura în trei pași. Pasul numărul unu, întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplificare mesaje prin care să fie cerută oprirea scandărilor.
Pasul numărul doi, oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea echipelor la vestiare, plus anunțarea la stație a consecințelor care vor apărea dacă scandările nu se opresc.
Pasul numărul trei, oprirea jocului. Chivulete a respectat toți cei trei pași. Sunt convins că nu făcea lucrul ăsta dacă nu existau argumente solide. Presiunea pe arbitru este să mai închidă ochii sau, în cazul ăsta, urechile", a declarat Marius Avram, la Digi Sport.
Citește și:

Reacții dure după întreruperea partidei Sepsi Sfântu Gheorghe - FC U Craiova

Portarul celor de la Sepsi crede că decizia luată de arbitru este una corectă, dar a avut un discurs dur la adresa celor care provoacă astfel de evenimente. Roland Niczuly a dat exemplul fanilor din Anglia, care se manifestă zgomotos, dar evitând astfel de incidente.
"Am vorbit cu câțiva jucători de la ei. Sperăm să învețe ceva din acest lucru pentru că e neplăcut. Suntem obișnuiți cu situația asta. Se știe foarte bine că la noi se scandează aproape la fiecare meci. Nu înțeleg, pe cine să dăm afară din țara asta? Cu toții suntem născuți și crescuți aici în zonă. Județul Covasna face parte din România. Avem o echipă care a reprezentat România în Cupele Europene. Nu am reprezentat altă țară. Am reprezentat România. Am încercat să aducem puncte pentru România și este destul de neplăcut. Și ultimul meci de anul trecut, cu CFR Cluj, a fost aproape aceeași problemă.
Sperăm să se termine odată pentru totdeauna pentru că noi jucătorii facem eforturi foarte mari ca să arătăm cât de bine putem la final de săptămână și este neplăcut să avem situații de genul, să se oprească meciul după 25 de minute.
Speram să se termine. Arbitrul a tras un semnal de alarmă destul de clar. Ne-a trimis la vestiare și speram să continue meciul. Am și vorbit cât am stat la vestiar să rămânem concentrați pentru că e nasol pe vremea asta să îți pierzi din încălzire, din concentrare.
Nu am început meciul cum voiam noi. Cred că cei de la Craiova au dominat meciul. Din câte am înțeles nu mai este cale de întors. Domnul arbitru a oprit meciul definitiv și cred că cele 3 puncte vor fi pentru noi. Noi nu suntem vinovați cu nimic. Nici cei de la Craiova, echipa Craiovei, nu sunt vinovați cu absolut nimic. Acești suporteri trebuie să înțeleagă pentru totdeauna că trebuie să își susțină echipa și să nu scandeze lucruri de genul Cred că trebuie să fim civilizați. Mă uit aproape la fiecare meci din Premier League și cântă tot stadionul 90 de minute, nu am văzut să fie scandări xenofobe. Faptul că suntem înjurați nu ne mai deranjează, iar scandările xenofobe am încercat să nu le băgăm în seamă", a spus Roland Niczuly, portarul celor de la Sepsi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo