Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Dumitrescu, "dat pe spate" de FCSB! Detaliile care au făcut diferența în meciul cu Sepsi

Dani Morar

Actualizat 09/05/2023 la 10:26 GMT+3

FCSB a învins Sepsi, scor 3-1, într-o partidă din etapa a 7-a a play-off-ului. Roș-albaștrii s-au apropiat din nou la 3 puncte de Farul, cu doar 3 runde înainte de finalul campionatului. Ilie Dumitrescu a remarcat mai mulți jucători ai vicecampioanei și a analizat jocul echipei.

Ilie Dumitrescu

Credit imagine: Eurosport

FCSB și Farul sunt despărțite de doar 3 puncte, cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Ambele formații au câștigat în această rundă, constănțenii impunându-se la scor în fața Rapidului, iar bucureștenii au învins-o pe Sepsi cu 3-1.
Ilie Dumitrescu a analizat jocul vicecampioanei și a punctat mai multe detalii care l-au impresionat în partida de pe Arena Națională. Fostul jucător din naționala României crede că diferența s-a făcut la mijlocul terenului, acolo unde a remarcat 3 jucători puternici, pe lângă Florinel Coman, care face un sezon de vis. De asemenea, Dumitrescu a fost "dat pe spate" de evoluția consistentă a lui David Miculescu, cel care a fost trimis în teren pe poziția de atatcant central, după ce Compagno a fost indisponibil din cauza unei accidentări.
"FCSB e o echipă foarte puternică în linia de mijloc. Mă refer la acest la acest triunghi, Șut, Ovidiu Popescu și Olaru mai avansat. Aici cred că a fost superioară FCSB. Florinel Coman e într-o formă foarte bună și face diferența. Apoi, sunt și acești jucători polivalenți.
Miculescu, număr 9, în locul lui Compagno, a avut un randament foarte bun, chiar dacă nu a avut foarte multe minute în acest sezon. Ce înseamnă Sorescu, să joci cu el extremă, apoi să-l retragi în apărare, să-l introduci pe Cordea care apare foarte bine la finalizare.
E o echipă cu jucători cu calitate în ultimii 20 de metri. În special Coman trece printr-un moment foarte bun și e un lider incontestabil. Dacă el se ridică la un nivel foarte bun și are în spate această linie de mijloc, FCSB arată foarte bine", a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.
Citește și:

Elias Charalambous crede că FCSB are cea mai bună echipă din SuperLigă

Elias Charalambous a vorbit imediat după partida cu Sepsi și nu s-a ferit să spună că FCSB are cea mai bună echipă din campionat. Antrenorul roș-albaștrilor este conștient, însă, că titlul este greu de cucerit, fiind atât de puține etape rămase până la final.
"Ne apropiem de finalul sezonului. Știam de la început că va fi greu azi, știam că vom suferi, băieții au făcut o treabă minunată. Au luptat în toate cele 90 de minute. Finalul va fi extrem de greu.
În fotbal dacă nu reușești să marchezi al doilea gol, atunci vei primi unul. Sepsi a egalat astăzi. Dar noi am revenit, asta e important pentru noi.
E o echipă foarte bună. Din acest motiv au ajuns și în finala Cupei României. Părerea mea e că noi avem cea mai bună echipă din campionat. Presiunea e de partea noastră.Înainte de joc v-am spus că avem nevoie de toți jucătorii din lot. Pot să apară în primul '11' că s-au antrenat cum trebuie. Mă bucur pentru cei care au intrat și au marcat.
Coman e un jucător foarte important pentru noi. Are calitate. Are personalitate. E un jucător de echipă. Noi așa vedem lucrurile, așa cum lucrăm. Așa e echipa.Vreau să mulțumesc și fanilor. E important să vină cât mai mulți și la meciul următor, pentru că sprijinul lor e foarte important.
A fost în meci, a participat la multe acțiuni importante. E important ca jucătorii să știe să evolueze pe mai multe posturi. Sorescu e unul dintre ei. Dar, toată echipa a făcut un meci bun.
Noi jucăm acasă. Arătăm aceeași atitudine. Nu știu cine va câștiga. Știu că va fi greu. De mâine ne vom concentra la meciul împotriva celor de la CFR Cluj.
(n.r. Poți câștiga titlul?) Aici în play-off sunt echipe cu valoare. Mai avem lucruri de pregătit. Încercăm să nu primim goluri", a spus Elias Charalambous la finalul victoriei cu Sepsi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo