Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Bogdan Lobonț s-a întors la Rapid și a semnat cu trupa din Giulești. Ce post va ocupa

Nicu Savin

Actualizat 10/08/2023 la 16:20 GMT+3

Bogdan Lobonț ar fi ajuns la un acord cu Rapid pentru a intra în staff-ul condus de Cristiano Bergodi, urmând a ocupa postul de antrenor cu portarii. "Pisica" ar reveni astfel la formația la care a activat ca jucător, după o pauză de 23 de ani.

Bogdan Lobonț la Rapid, foto: Facebook Rapid

Credit imagine: facebook

UPDATE: În urmă cu scurt timp, oficialii celor de la Rapid au anunțat transferul oficial al lui Bogdan Lobonț.
Fostul selecționer al României U20 s-a alăturat clubului giuleștean, acolo unde va ocupa funcția de antrenor cu portarii. Lobonț revine așadar la Rapid, după experiența avută între august 1997 și ianuarie 2000.
"He's back!
'Bine v-am regăsit!'
După 23 de ani, portarul ce a câștigat titlul de campion cu Rapid, în 1999, s-a întors în Giulești!
'Pisica' este noul antrenor de portari al clubului nostru!", a anunțat Rapid, pe pagina de Facebook.

Știrea inițială
Bogdan Lobonț nu și-a mai găsit angajament după ce s-a despărțit de naționala U20 a României, în vara anului trecut. Acum aproximativ o lună de zile, fostul internațional a fost legat de preluarea echipei secunde a Stelei, dar în cele din urmă nu a făcut acest pas.
Acum, Lobonț ar fi foarte aproape de o revenire la Rapid. Conform fanatik.ro, acesta ar fi acceptat postul de antrenor cu portarii în staff-ul condus de Cristiano Bergodi. Adrian Iencsi, antrenorul secund al giuleștenilor, ar fi fost cel care a venit cu propunerea, iar Bergodi a acceptat pe loc, la fel ca și șefii clubului.

Bogdan Lobonț a acceptat să devină noul antrenor cu portarii la Rapid

Bogdan Lobonț a jucat 3 ani la Rapid, între 1997 și 2000, ajungând în Giulești de la Corvinul Hunedoara. Deși era foarte tânăr, goalkeeperul s-a impus foarte repede la echipa din Giulești și a pus umărul la cucerirea celui de-al doilea titlu din istoria clubului, în sezonul 1998-1999. Lobonț a mai câștigat o Cupă a României în tricoul Rapidului, în 1998.
Lobonț a plecat la Ajax în 2000, dar în 2002 s-a întors în România, însă nu la Rapid, ci la marea rivală Dinamo, unde a petrecut jumătate de an, împrumutat. "Pisica" a mai jucat la Dinamo între 2007 și 2009. În cele două aventuri în Ștefan cel Mare, Lobonț și-a trecut în palmares alte două titluri în Liga 1.
Ca antrenor, Lobonț și-a început cariera la U Cluj, dar a rezistat numai 6 luni pe banca "Șepcilor Roșii", între decembrie 2018 și iunie 2019. Ulterior a mai activat ca secund al lui Cosmin Contra la naționala României, scouter la AS Roma, iar între august 2021 și iunie 2022 a fost selecționerul reprezentativei U20.
Pe parcursul carierei de jucător, Bogdan Lobonț a adunat 85 de prezențe la naționala României, fiind titularul de drept al tricolorilor mai bine de 10 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo