Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa maghiară, reacție vehementă după Sepsi - U Craiova 1948! Fanii olteni, puși la zid

Nicu Savin

Publicat 29/01/2023 la 19:05 GMT+2

Fotbalul românesc a primit astăzi o lovitură de imagine, după ce partida dintre Sepsi Sf.Gheorghe și U Craiova 1948 a fost oprită definitiv din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Presa maghiară este mereu atentă la tot ce se întâmplă la echipa covăsneană, iar după eveneimentele de azi a taxat dur comportamentul suporterilor craioveni.

Sepsi Sfântu Gheorghe

Credit imagine: Eurosport

Partida dintre Sepsi Sf.Gheorghe și U Craiova 1948 a durat numai 26 de minute. Centralul Andrei Chivulete a trimis echipele la vestiare în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor veniți e la Craiova. După 10 minute jocul s-a reluat, dar suporterii au continuat în aceeși notă și arbitrul a oprit meciul definitiv.
Reprezentanții gazdelor au afirmat că regretă cele petrecute azi, dar au subliniat că trebuia luată o măsură dură, pentru că jucătorii și oficialii covăsneni se confruntă des cu asemenea probleme.
Sepsi este o echipă urmărită atent de presa de sport din Ungaria, iar episodul de azi nu putea fi trecut cu vederea. Jurnaliștii de la Nemzetisport.hu au acordat spații largi evenimenteleor de la Sfântu Gheorghe, critidându-i dur pe suporterii olteni.
"Primul meci de acasă al celor de la Sepsi OSK din 2023, în prima ligă din România, a durat doar 25 de minute. Arbitrul Andrei Chivulete a întrerupt meciul de două ori din cauza scandărilor antimaghiare ale suporterilor lui Craiova, echipa vizitatoare, iar apoi a oprit definitiv meciul.
Ultrașii echipei din Craiova sunt de ani de zile printre cei mai siniștri din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri. Iar duminică după-amiaza la Sfântu Gheorghe nu au fost interesați nicio clipă de ceea ce s-a întamplat pe teren și au strigat aproape exclusiv rime antimaghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului stadionului. Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 25 și a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu. După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce galeria oaspeților nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a oprit definitiv meciul - luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc. Un meci de prima ligă a mai fost întrerupt din cauza unui scandal în tribune (Rapid-Steaua în 2008, din cauza lovirii arbitrului cu obiecte din tribună), dar e prima dată când se oprește un joc din cauza scandărilor odioase.", su scris jurnaliștii sursei citate.

Andrei Chivulete a procedat corect oprind meciul, consideră Marius Avram

În fotbalul românesc au mai existat precedente privind scandări rasiste sau xenofobe, dar niciodată nu s-a ajuns la oprirea definitivă a unui meci. Specialiștii consideră că Andrei Chivulete a repectat toți pașii ceruți de regulament și ca atare a luat o decizie corectă suspendând complet partida.
"În regulament, e specificată clar situația asta. Când aude arbitrul scandări xenofobe sau rasiste, trebuie să urmeze procedura în trei pași. Pasul numărul unu, întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplificare mesaje prin care să fie cerută oprirea scandărilor.
Pasul numărul doi, oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea echipelor la vestiare, plus anunțarea la stație a consecințelor care vor apărea dacă scandările nu se opresc.
Pasul numărul trei, oprirea jocului. Chivulete a respectat toți cei trei pași. Sunt convins că nu făcea lucrul ăsta dacă nu existau argumente solide. Presiunea pe arbitru este să mai închidă ochii sau, în cazul ăsta, urechile", a declarat Marius Avram, la Digi Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo