Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele reacții după oprirea meciului Sepsi - U Craiova 1948! Portarul covăsnenilor, discurs dur

Nicu Savin

Actualizat 29/01/2023 la 17:18 GMT+2

Partida dintre Sepsi Sf.Gheorghe și U Craiova 1948 a fost oprită definitiv de arbitrul Andrei Chivulete din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Cristiano Bergodi și Roland Niczuzly au fost primii reprezentanți ai gazdelor care au oferit reacții pe acest subiect și declarațiile acestora sunt grăitoare pentru starea de spirit a covăsnenilor.

Cristiano Bergodi (Imago)

Credit imagine: Imago

Partida dintre Sepsi Sf.Gheorghe și U Craiova 1948 a marcat astăzi o premieră negativă pentru fotbalul românesc. În minutul 25, arbitrul Andrei Chivulete a trimis cele două echipe la vestiare din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.
După 10 minute jocul s-a reluat, dar suporterii oaspeților au continuat scandările suburbane și centralul a hotărât oprirea definitivă a meciului. În aceste condiții, rezulatul final va fi stabilit la comisii, dar cel mai probabil gazdele vor câștiga cu 3-0 la masa verde.
Cristiano Bergodi a oferit o primă reacție pe acest subiect și a spus că nu este pentru prima dată când echipa sa este victima unor asfel de scandări. Italianul a recunoscut că este o situație neplăcută
"Și în tur, la meciul cu U Cluj ni s-a întâmplat ceva asemănător. E o situație neplăcută, dar ce pot să fac eu. Sunt parte din acest club și îmi pare rău că suntem înjurați întotdeauna. Eu sunt profesionist, dar așa a fost. Nu sunt ipocrit, eu am vrut să continuăm să jucăm, pentru că avem cu toții pasiune pentru ce facem. Nu știu dacă am fi câștigat. Era mai bine dacă jucam în continuare, dar e o situație neplăcută", a spus Bergodi la Digi Sport.

Roland Niczuly, portarul lui Sepsi, reacție vehementă, după oprirea meciului cu U Craiova 1948

Dacă Bergodi a avut un discurs echilibrat după evenimentele nefericite de azi, Roland Niczuly a fost mult mai tranșant.
"Am vorbit cu câțiva jucători de la ei. Sperăm să învețe ceva din acest lucru pentru că e neplăcut. Suntem obișnuiți cu situația asta. Se știe foarte bine că la noi se scandează aproape la fiecare meci. Nu înțeleg, pe cine să dăm afară din țara asta? Cu toții suntem născuți și crescuți aici în zonă. Județul Covasna face parte din România. Avem o echipă care a reprezentat România în Cupele Europene. Nu am reprezentat altă țară. Am reprezentat România. Am încercat să aducem puncte pentru România și este destul de neplăcut. Și ultimul meci de anul trecut, cu CFR Cluj, a fost aproape aceeași problemă.
Sperăm să se termine odată pentru totdeauna pentru că noi jucătorii facem eforturi foarte mari ca să arătăm cât de bine putem la final de săptămână și este neplăcut să avem situații de genul, să se oprească meciul după 25 de minute.
Speram să se termine. Arbitrul a tras un semnal de alarmă destul de clar. Ne-a trimis la vestiare și speram să continue meciul. Am și vorbit cât am stat la vestiar să rămânem concentrați pentru că e nasol pe vremea asta să îți pierzi din încălzire, din concentrare.
Nu am început meciul cum voiam noi. Cred că cei de la Craiova au dominat meciul. Din câte am înțeles nu mai este cale de întors. Domnul arbitru a oprit meciul definitiv și cred că cele 3 puncte vor fi pentru noi. Noi nu suntem vinovați cu nimic. Nici cei de la Craiova, echipa Craiovei, nu sunt vinovați cu absolut nimic. Acești suporteri trebuie să înțeleagă pentru totdeauna că trebuie să își susțină echipa și să nu scandeze lucruri de genul Cred că trebuie să fim civilizați. Mă uit aproape la fiecare meci din Premier League și cântă tot stadionul 90 de minute, nu am văzut să fie scandări xenofobe. Faptul că suntem înjurați nu ne mai deranjează, iar scandările xenofobe am încercat să nu le băgăm în seamă", a spus Roland Niczuly, portarul celor de la Sepsi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo