Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sepsi și FC U Craiova continuă războiul de la distanță! "O să schimbăm și noi foaia"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/01/2023 la 10:54 GMT+2

Partida de duminică dintre Sepsi și FC U Craiova a fost întreruptă din cauza scandărilot xenofobe ale fanilor olteni. Oficialii clubului susțin că arbitrul putea găsi și alte metode prin care să se treacă peste incidente și s-a grăbit în luarea unei decizii.

Laszlo Dioszegi, proprietarul celor de la Sepsi Sf.Gheorghe

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Partida dintre Sepsi și FC U Craiova este prima din România care a fost întreruptă definitiv din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor. Arbitrul întâlnirii i-a avertizat pe olteni să înceteze, oprind inițial jocul pentru 10 minute. La reluare, jignirile au continuat, astfel că meciul a fost suspendat.
Laszlo Dioszegi, finanțatorul de la Sepsi, a condamnat atitudinea oficialilor craioveni, care au emis un comunicat în care au scris că nu se consideră răspunzători pentru cele întâmplate. De asemenea, oltenii au susținut că puteau fi găsite și alte mijloace prin care partida să poată continua, cum ar fi evacuarea suporterilor de pe stadion.
"Acel comunicat chiar m-a deranjat! Dacă e sa punem problema așa, atunci o să schimbăm și noi foaia! Eu încerc să fiu om cu toată lumea și unde ajung? Nu vreau deloc să câștig cu 3-0 acest meci.
Mi se pune acum mie în spate organizarea acestui meci... Noi am fost gazdă, dar vă anunț acum următorul lucru. Suntem mereu anunțați că cluburile nu își asumă prezența galeriei la acest meci. De acum, nu vom mai primi niciun suporter al oaspeților, ca să nu mai fim răspunzători de organizare pentru oaspeți.
Noi am fost anunțați de către Jandarmerie că vor veni cam 90-100 de suporteri de la Craiova. Voi cere să mi se prezinte documentele ca să vedem cine i-a anunțat pe cei de la Jandarmerie că vin suporteri de la Craiova. Cineva trebuie să știe de ei, doar nu s-au teleportat la noi pe stadion.
Cine le-a comunicat celor din Jandarmerie că vor veni la meci? Ne putem trezi că vor spune că au fost suporteri de la Drobeta, nu?", a declarat Laszlo Dioszegi pentru Prosport.
Citește și:

Arbitrul de la Sepsi – FC U Craiova a procedat conform regulamentului

În fotbalul românesc au mai existat precedente privind scandări rasiste sau xenofobe, dar niciodată nu s-a ajuns la oprirea definitivă a unui meci. Specialiștii consideră că Andrei Chivulete a repectat toți pașii ceruți de regulament și ca atare a luat o decizie corectă suspendând complet partida.
"În regulament, e specificată clar situația asta. Când aude arbitrul scandări xenofobe sau rasiste, trebuie să urmeze procedura în trei pași. Pasul numărul unu, întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplificare mesaje prin care să fie cerută oprirea scandărilor.
Pasul numărul doi, oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea echipelor la vestiare, plus anunțarea la stație a consecințelor care vor apărea dacă scandările nu se opresc.
Pasul numărul trei, oprirea jocului. Chivulete a respectat toți cei trei pași. Sunt convins că nu făcea lucrul ăsta dacă nu existau argumente solide. Presiunea pe arbitru este să mai închidă ochii sau, în cazul ăsta, urechile", a declarat Marius Avram, la Digi Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo