Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

11 concluzii după etapa 30, care încheie sezonul regular din Superliga

Ion Alexandru

Actualizat 12/03/2024 la 08:59 GMT+2

Final exploziv de sezon regular în Superliga cu multă tensiune și dramatism, un derby terminat dezastruos pentru lider, o ierarhie finală stabilită de goluri în prelungiri, dar și o demitere pentru neîndeplinirea obiectivului. FCSB rămâne un lider știrb, iar playoff-ul va fi foarte interesant.

Iacob, Rrahmani & Krasniqi, Rapid - FCSB 4-0. Sursa: facebook.com/FCRapid1923oficial

Credit imagine: facebook

Superliga și-a definitivat clasamentul sezonului regular după o etapă foarte tensionată. Arena Națională a vibrat pe ritmuri kosovare, iar Rapid visează din nou la al 4-lea titlu în istoria de 101 ani a clubului după ce și-a zrobit, dn nou, rivala FCSB. De acest 4-0 profită și fostul antrenor al Rapidului. Mutu vrea să fie primul antrenor, din ultimii 14 ani, care nu se numește Dan Petrescu și aduce titlul la Cluj. Dinamo a dărâmat visele de playoff ale lui Rednic, omul care i-a adus ultimul titlu, în 2007. Universitatea a învins FCU Craiova în derby-ul fratricid al oltenilor. Petrolul a rămas fără antrenor după un gol încasat în minutul 92, în timp ce "U" Cluj a ratat prima calificare în playoff de...frică. Aceastea sunt concluziile dupa etapa a 30-a, ultima a sezonului regular:
1. FCSB s-a prăbușit în fața Rapidului, iar visul titlului după 9 ani pare acum greu de realizat. Tavi Popescu a fost cel mai slab jucător din Rapid - FCSB, meciul care a strâns 43 de mii de fani pe Arena Națională! Este cea mai mare audiență a unui meci jucat pe teren propriu de Rapid.
Cine va câștiga titlul în SuperLigă în sezonul 2023/24?
2. Kopic este starul lui Dinamo. Antrenorul croat a reușit să readucă fotbalul frumos și eficient la Dinamo după mai mulți ani. "Câinii" au ieșit din zona retrogradării directe după 13 puncte câștige în ultimele 6 etape din sezonul regular. În plus, dinamoviștii nu au luat gol în ultimele 3 meciuri.
3. De victoria Rapidului s-a bucurat și CFR. Echipa lui Adi Mutu a avut de nevoie de un gol al lui Otele în minutul 93 pentru a o învinge pe Hermannstadt. Clujenii sunt la 5 puncte liderul FCSB, înaintea primei etape din playoff.
4. Acesta este numărul magic în Giulești. A câștigat cu 4-0 în derby-ul de sâmbătă, a ajuns la 4 puncte de lider, după un succes în față unei echipe numite cu 4 inițiale, FCSB. Bonus: a fost a 4-a victorie consecutivă pentru giuleșteni în fața rivalilor de la FCSB.
5. Sepsi este mare câștigătoare a zilei intense de vineri. Campion cu CFR, Debeljuh a adus fericirea la Sfântu Gheorghe cu golul calificării în playoff din prelungirile meciului de la Ploiești.
Petrolul v Sepsi, Superliga Romania. Sursa: facebook.com/osksepsi
6. "U" Cluj a fost paralizată de frică la Voluntari, cu perspectiva calificării în premieră în playoff. Echipa lui Sabău s-a bazat mai mult pe Petrolul decât pe o reușită în poarta celei mai slabe echipe din Superliga în 2024.
7. Hațegan a reușit "performanță" să-i dea cartonaș galben pentru simulare unui fotbalist care i-a spus explicit că nu cere penalty.
Ovidiu Hategan
8. Derby-ul oltenilor a fost câștigat de echipa care a făcut cadou primul gol. Mitriță a dat un gol foarte frumos și e posibil să-l vedem printre convocații lui Edi Iordănescu pentru repetițiile generale înainte de Euro.
9. Oțelul arată fix ca în finalul playoff-ului din Liga a 2-a. Dorinel și-a epuizat jucătorii, care par acum incapabili să câștige meciuri. Mai mult de jumătate din meciurile jucate de Oțelul în acest sezon s-au terminat la egalitate.
10. Hermannstadt nu avea cum să ajungă în playoff cu o singură victorie în deplasare și aia obținută pe caniculă (în iulie, la Iași)
11. Campioana Farul s-a calificat gâfâind în playoff, la capătul unui meci în care ultima clasată Botoșani a avut 65% posesie și mai multe șuturi pe poartă.
Clasamentul din Superligă după sezonul regulat
Programul primei etape de play off/out
Vineri, 15 martie
  • Ora 17.30 Universitatea Cluj - FC Botoșani
  • Ora 20.30 FC Rapid 1923 – Farul Constanța
Sâmbătă, 16 martie
  • Ora 17.00 Oțelul Galați - Politehnica Iași
  • Ora 20.00 CFR 1907 Cluj - Universitatea Craiova
Duminică, 17 martie
  • Ora 18.45 FC Hermannstadt - Dinamo București
  • Ora 21.00 FCSB - Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Luni, 18 martie
  • Ora 17.30 UTA Arad - FC Voluntari
  • Ora 20.30 Petrolul Ploiești – FC U Craiova 1948
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol