Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB e gata de noul sezon! Campiona a terminat cu o victorie stagiul de pregătire din Olanda

Nicu Savin

Actualizat 28/06/2024 la 20:25 GMT+3

FCSB a disputat ultimul joc de pregătire din această vară, înaintea întoarcerii în România pentru a aștepta startul campionatului. Trupa antrenată de Elias Charalambous a trecut, la limită, scor 2-1, de Almere City, formație care a încheiat la mijlocul clasamentului sezonul precedent de Eredivisie.

David Miculescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Mario Soare
"Roș-albaștrii" au marcat prin David Miculescu și Alexandru Băluță. Dacă fostul fotbalist al celor de la UTA Arad a profitat de o gafă monumentală comisă de apărarea adversă și a fructificat șansa apărută, fostul jucător al Universității Craiova nu a ratat de la punctul cu var. Pentru echipa adversă, cel care a înscris unicul gol a fost Hansen.
Mari ocazii de gol a mai ratat FCSB prin Luis Phelipe în actul secund, care a fost refuzat de un goalkeeper aflat în formă al celor de la Almere City. Primul unsprezece al campioanei din România a fost unul apropiat de ceea ce antrenorul din Cipru ar putea utiliza în stagiunea care stă să înceapă, cu excepțiile de rigoare, ale fotbaliștilor de bază plecați la EURO 2024, alături de echipa națională a României.

Jucătorii care le țin locul lui Florinel Coman și Darius Olaru, convocați de Edi Iordănescu pentru EURO 2024, își fac treaba

În poartă, s-a aflat Andrei Vlad, fundaș dreapta a fost introdus Valentin Crețu, cuplul de fundași centrali a fost format din Siyabonga Ngezana și Joyskim Dawa, iar lateralul stânga a fost ales Risto Radunovic. La mijlocul terenului, FCSB a început cu Mihai Lixandru, Baba Alhassan și cel mai nou transfer al echipei din această perioadă de mercato, Marius Ștefănescu. Atacul "roș-albaștrilor" a fost alcătuit din Alexandru Băluță, Alexandru Musi și David Miculescu.
Pe parcursul jocului, în echipa care a cucerit titlul în sezonul trecut, au mai intrat următorii fotbaliști: Luis Phelipe, David Kiki, Nana Antwi, Vlad Chiricheș, Denis Haruț, Malcom Edjouma, Daniel Popa și Mihai Toma.
Înainte de acest amical, FCSB mai învinsese o formație care provine din Țările de Jos. Scorul stabilit contra acestei echipe a fost unul mult mai clar și "usturător" pentru adversari, deoarece Apeldoorn, grupare din liga a cincea olandeză, a pierdut duelul cu clubul bucureștean la opt goluri diferență.
În acel joc, fotbalistul venit de la Sepsi Sfântu Gheorghe, curtat insistent, la un moment dat, de Rapid București, a marcat în două rânduri. Un alt jucător venit în această vară, Daniel Popa, nu a prins minute, iar în primul unsprezece trimis în teren de Elias Charalambous, comparativ cu duelul cu Almere City, au fost făcute nu mai puțin de patru modificări.
Denis Haruț i-a luat locul lui Siyabonga Ngezana, Andrei Pandele l-a schimbat pe Baba Alhassan, Marius Ștefănescu a fost înlocuit de Luis Phelipe, iar Eduard Radaslavescu s-a aflat pe teren din primul minut, în fața lui David Miculescu.
"Roș-albaștrii" vor reveni în țară pe data de 29 iunie, iar prima partidă oficială se va juca într-un meci cu trofeul pe masă. FCSB o va întâlni pe Corvinul Hunedoara, în finala "Supercupei României". Confruntarea este programată să înceapă, joi, 4 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul "Steaua", din Capitală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo