Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid și Dinamo continuă să fie active pe piața de mercato! Pe cine au adus rivalele din capitală

Daniel Kerekes

Actualizat 28/06/2024 la 17:46 GMT+3

Perioada de transferuri este în plină desfășurare în prima ligă din România. Rivalele din capitală, Rapid și Dinamo, au oficializat noi transferuri de-a lungul zilei de vineri. Giuleștenii au adus doi slovaci, iar "câinii" au transferat un jucător de la "U" Cluj.

Timotej Jambor

Credit imagine: Getty Images

Cu puțin peste două săptămâni rămase până la startul noului sezon de Superliga, echipele din prima divizie continuă să-și întărească loturile pentru următoarea stagiune. Rapid București a fost cel mai activ club al zilei de vineri, oficializând două transferuri.
Primul jucător anunțat de giuleșteni a fost Timotej Jambor, un atacant slovac de 21 de ani, pe care l-au achiziționat de la MSK Zilina. Jambor este internațional slovac U21, reprezentativă pentru care a bifat 6 prezențe. Acesta a marcat 8 goluri și a oferit 3 pase decisive în 32 de meciuri jucate pentru vicecampioana Slovaciei în stagiunea precedentă.
Clubul vișiniu a continuat tot cu un fotbalist slovac. Filip Blazek a ajuns sub comanda lui Neil Lennon, după ce conducerea Rapidului a plătit suma de 250 de mii de euro pentru transferul acestuia, de la Banik Ostrava. Fundaș central de 26 de ani, Blazek a jucat 17 meciuri în campionatul Cehiei sezonul trecut, reușind să înscrie o dată.
Citește și:

Dinamo a oficializat al 7-lea transfer al verii

"Câinii roșii" pregătesc temeinic al doilea sezon consecutiv în Superliga, după ce au evitat retrogradarea, la baraj. Ambițiile sunt mari la echipa din "Ștefan cel Mare", iar conducerea clubului a adus întăriri pentru sezonul care urmează să debuteze.
Cea mai nouă mutare a dinamoviștilor este Raul Rotund, un jucător care a evoluat în Liga a II-a în stagiunea precedentă, dar care aparținea de Universitatea Cluj. Tânărul mijlocaș de 18 ani a fost împrumutat la CSC Șelimbăr și a contribuit din plin la performanța echipei de a termina pe locul 4, cu 5 goluri și o pasă decisivă.
Raul Rotund este al doilea jucător adus de Dinamo, care a evoluat sezonul trecut pentru Șelimbăr. Primul a fost Alexandru Roșca, portarul de 20 de ani, care se va lupta cu Adnan Golubovic pentru locul de titular. Ambii au jucat sub comanda fostului dinamovist, Claudiu Niculescu, cel care a părăsit echipa sibiană la finalul acestui sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo