Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Silviu Lung Jr a dat cărțile pe față. Motivul pentru care a decis să revină la Universitatea Craiova: "Este casa mea"

Maria Olteanu

Publicat 27/06/2024 la 22:35 GMT+3

Portarul Silviu Lung jr a semnat în această vară cu Universitatea Craiova, revenind acasă după experiențele din străinătate sau de la alte echipe din campionatul românesc. După ce sezonul trecut a luptat pentru salvarea de la retrogradare cu Poli Iași, acum goalkeeperul va avea cu totul alte obiective în sudul țării.

Silviu Lung Jr a dat cărțile pe față. Motivul pentru care a decis să revină la Universitatea Craiova

Portarul Silviu Lung jr a revenit acasă în această vară. Originar din Craiova, fiul legendarului goalkeeper al Craiovei Maxima, Silviu Lung, s-a întors la formația din sudul țării, după câteva experiențe la alte echipe din România sau din străinătate.
Lung jr, care sezonul precedent a evoluat la Poli Iași, alături de care s-a salvat pe ultima sută de metri de la retrogradare, va avea cu totul alte obiective în acest sezon, sub bagheta lui Constantin Gâlcă, alături de olteni urmând a evolua și în cupele europene.
Lung a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Universitatea Craiova, iar din cantonamentul din Austria a oferit un interviu în care a dezvăluit motivul pentru care s-a întors acasă, precum și gândurile cu care a revenit în Bănie.
Citește și:

Silviu Lung Jr s-a întors cu obiective mari la Universitatea Craiova

"Totul bine (n.r. cum a fost întoarcerea). Orașul îl știam. Craiova este casa mea, pe majoritatea băieților îi cunoșteam dinainte. Mă bucur să fiu acasă și sper să facem o treabă foarte bună împreună.
Am vrut să merg la un club care are o stabilitate financiară, care are condiții de top și care se bate pentru trofee", a spus Silviu Lung Jr, despre decizia de a semna cu formația din Bănie.
În palmares cu un titlu de campion, o Cupă a României şi două Supercupe ale României cu Astra Giurgiu, Lung Jr a venit cu gândul să ia titlul și la Craiova.
"În România mereu m-am bătut la titlu și am reușit să fac acest lucru. Am câștigat cam tot ce se putea câștiga, așa că în România acesta este obiectivul, câștigarea unui trofeu și calificarea în grupele Conference League", a adăugat noul portar al Craiovei.
De asemenea, Lung știe și ce anume i-a lipsit până acum noii sale echipe în încercarea ei de a câștiga titlul în întrecerea internă.
"Craiovei i-a lipsit până acum constanța. Din ce am văzut eu până acum, nu au avut constanță. Au avut perioade extraordinare și perioade în care nu au mai fost rezultate. Dacă erau un pic mai constanți, cred eu că ar fi avut și un titlu în palmares", a mai spus Lung, care a recunoscut că a mai primit și alte oferte, dar că nu le-a putut lua în calcul în contextul în care singurul său gând a fost să se întoarcă acasă.
"Am avut și alte oferte din Liga 1, așa este, dar deja luasem hotărârea de a reveni acasă. Nu contează de la cine am avut, luasem demult această decizie.
Normal (n.r. este o decizie luată cu sufletul), îmi doream să mă întorc acasă și să fiu la o echipă puternică, care să se bată la titlu", a încheiat Lung.
Lung jr şi-a început cariera la Universitatea Craiova, după care a plecat la Astra Giurgiu, a evoluat la Kayserispor şi Al-Raed (Arabia Saudită), iar în sezonul trecut a apărat poarta echipei Politehnica Iaşi, punând umărul la salvarea acesteia de la retrogradare.
Fostul internaţional (3 selecţii) a bifat 23 de partide în stagiunea recent încheiată, dintre care 22 în Superligă şi una în Cupa României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo