Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Superliga | 11 concluzii după etapa a 9-a din playoff/playout

Ion Alexandru

Publicat 14/05/2024 la 08:31 GMT+3

Cu gândul la petrecere, autocarul descoperit și șampania, jucătorii de la FCSB au pierdut cu CFR Cluj. Dinamo a reușit să evite retrogradarea directă, dar sărbătoarea de pe teren după succesul cu UTA a fost exagerată. Urmează un baraj cu Csikszereda. Farul și Universitatea Craiova au făcut un 3-3 spectaculos, de care profită CFR Cluj.

FCSB. Sursa foto: WeLoveSport

Credit imagine: facebook

Superliga a atins punctul de fierbere în lupta pentru evitarea retrogradării și până la urmă FCU Craiova și Voluntari au căzut în Liga a 2-a. Mult timp pe ultimele 2 locuri, Dinamo și Botoșani au avut un finish mai consistent și vor juca baraj. Cu peste 54 de mii de fani în tribună, FCSB a clacat în fața CFR-ului. Rapid a continuat seria eșecurilor și va termina ultima în playoff. Farul și Universitatea Craiova au oferit cel mai spectaculos meci al etapei, cu 6 goluri și multe alte ocazii mari.
1. FCSB a condus mare parte din acest campionat, dar nu a reușit să câștige în fața a peste 54 de mii de fani la sărbătoarea titlului. 9 ani de clasări frustrante, de cele mai multe ori pe locul 2, s-au încheiat, iar fanii lui FCSB au ieșit în stradă pentru a sărbători alături de jucători. Golul lui Otele nu le-a stricat cheful de petrecere celor de la FCSB.
2. Dinamo a supraviețuit și va juca barajul pentru rămânere în Superliga. Cea mai bună echipă din playout, UTA a jucat blazată pe stadionul Arcul de Triumf și Rednic a ieșit de pe stadion în aplauzele fanilor dinamoviști.
3. FCU Craiova a murit pe mâna unui patron care a crezut că se poate salva după un sezon cu "n" antrenori. Oltenii s-au prăbușit într-un final de campionat dezastruos și au început deja disponibilizările.
4. Voluntari a retrogradat pentru prima dată în istorie! "U" Cluj a jucat slab cu FCU Craiova și Dinamo, dar a dat lovitura la Voluntari. Nu degeaba dinamoviștii i-au pus fața lui Nistor pe autocar. Nicio echipă din Ilfov care a retrogradat nu a mai revenit în prima ligă și lista e lungă: Chiajna, Brănești, Otopeni sau Clinceni.
Citește și:
5. Rapid a continuat căderea liberă. Patronul Șucu vrea o revoluție în vară cu banii pe care își dorește să-i încaseze pe Rrahmani, 10 milioane de euro. Kosovarul a ratat al 4-lea penalty în acest sezon și giuleștenii au pierdut din nou în fața lui Sepsi.
6. Farul a condus cu 3-0 și părea că va continua lupta pentru un loc în cupele europene, dar un scurtcircuit al apărării lui Hagi în ultimele 20 de minute a făcut ca meciul să se termine egal. Un 3-3 cu 3 penaltyuri, toate la limită. Mitriță și Louis Munteanu și-au consolidat candidatura pentru un loc în avionul de Germania. Acum, "mingea" e în terenul lui Edi Iordănescu.
7. La 38 de ani, Patriche este căpitanul și inima lui Dinamo. Fundașul a marcat, simbolic, ultimul gol din playout, dar a luat un roșu stupid și nu va juca luni împotriva lui Csikszereda, în primul meci de baraj.
8. Tony este erou la Iași. Portughezul care a făcut istorie ca jucător în tricoul CFR-ului a reușit să o salveze pe Poli și a dat dovadă de un bun simț rar și a evidențiat meritele fostului antrenor, Grozavu. Moldovenii au avut un final de vis în acest sezon.
9. Moldoveanul Blănuță a terminat sezonul cu 4 goluri în ultimele 6 meciuri și este un jucător pe care Mititelu ar putea să încaseze o sumă bună.
Vladislav Blănuță, EDITIE.RO
10. Gabi Iancu nu mai marcase din decembrie, dar a dat prima dublă în Superliga după 4 ani. Hermannstadt a fost trezită de fanii înfuriați de înfrângerea cu Poli Iași și a profitat de haosul de la FCU Craiova.
11. Aș vrea să vad mai multe goluri ca cel marcat de Gaitan! Argentinianul a marcat din plonjon, la primul meci ca titular după 9 luni în tricoul Oțelului. Pentru Gaitan este doar al doilea gol în Superliga. Primul a fost acum 3 ani, când juca la Poli Iași.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol