Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, extrem de bucuros după revenirea pe teren! Obiectivul îndrăzneț propus de mijlocaș

Eurosport
DeEurosport

Publicat 30/01/2023 la 16:22 GMT+2

Ianis Hagi a lipsit mai bine de un an de zile din cauza unei accidentări suferite la genunchiul drept în luna ianuarie a anului trecut, însă a trecut cu bine peste operație și peste perioada de recuperare, astfel că a intrat din nou în planurile antrenorului de la Rangers și pare pregătit să-și arate din nou calitățile care l-au consacrat.

Ianis Hagi (Rangers - St.Johnstone)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre cei mai apreciați tineri fotbaliști din România, care a avut rezultate remarcabile alături de selecționata U21, la acel turneu final european desfășurat în Italia, a lipsit de pe gazon timp de un an de zile, din cauza unei accidentări grave suferite în luna ianuarie 2022, care a dus la o intervenție chirurgicală și la o lungă perioadă de recuperare.
A revenit în urmă cu două zile, la partida disputată pe Ibrox dintre Rangers și St. Johnstone, contând pentru etapa cu numărul 23 din prima ligă scoțiană, într-un moment în care echipa are nevoie de sânge proaspăt, având în vedere că se află pe locul secund în clasament, la 9 puncte în spatele liderului Celtic.

Prima reacție a lui Ianis Hagi după ce a revenit pe teren

Intrat pe teren în partida câștigată de Rangers cu St. Johnstone cu 2-0 în minutul 72, după ce l-a înlocuit pe Malik Tillman, Ianis Hagi nu s-a făcut remarcat decât cu un cartonaș galben primit la 7 minute după ce a intrat în meci, însă a fost totuși un imbold pozitiv pentru mijlocașul român, care nu mai evoluase într-un meci din ianuarie 2022, de când s-a accidentat grav și a suferit o operație la genunchiul drept.
După ce a bifat primele sale minute din sezonul 2022/23, internaționalul român a spus pentru PRO TV că a fost foarte emoționat să intre din nou pe gazon și și-a propus un obiectiv interesant, să joace până la minimum 39 de ani, o bornă pe care foarte puțini fotbaliști reușesc să o atingă în carieră.
"Am fost în al nouălea cer, suportertii au fost incredibili. Am avut pielea de găină timp de un minut. Am toată cariera în față, am 24 de ani. Sper să mai joc încă 15 ani, cel puțin.
Eu sunt super fericit aici, doar ce am semnat un nou contract. Galatasaray este echipa pe care am susținut-o de când m-am născut, e o echipă pe care o voi avea mereu în inimă, momentan ca fan", a declarat Ianis Hagi.
Totodată, Ianis Hagi a vorbit și despre șansele naționalei României de calificare la următoarea ediție a Campionatului European, mai ales că în mai puțin de două luni începe campania de calificare la EURO 2024, turneu găzduit de Germania, iar naționala lui Edward Iordănescu își propune să ajungă din nou acolo, după o pauză de 8 ani.
"Este greu, dar vrem să ne calificăm la un turneu final, trebuie să suferim", a mai spus Ianis.
Ultimul meci al fiului lui Gică Hagi pentru echipa națională a fost pe 14 noiembrie 2021, când tricolorii s-au impus cu 2-0 pe terenul celor din Liechtenstein, însă rămâne în amintirea recentă a fanilor naționalei pentru golul marcat împotriva Germaniei, echipă care a terminat grupa pe prima poziție, când i-a trecut mingea printre picioare lui Antonio Rudiger și l-a învins pe Marc Andre ter Stegen cu un șut la colțul lung.
Citește și:

Gică Hagi, mândru de revenirea fiului său

În cadrul conferinței de presă de la finalul partidei câștigate de Farul Constanța în deplasarea de pe Arena Națională contra vicecampioanei în exercițiu, FCSB, antrenorul oaspeților a fost întrebat inclusiv despre starea de sănătate a lui Ianis Hagi, mai ales după ce acesta a revenit în teren în weekend, iar "regele" nu s-a ferit să spună că pentru fiul său, 2022 a fost cel mai greu an din carieră.
În plus, Hagi a punctat și capitolele la care a arătat bine Ianis, cu toate că a evoluat puțin peste un sfert de oră și are mare încredere că în viitorul apropiat poate dovedi că este un jucător exponențial pentru Glasgow Rangers.
"A fost cea mai grea perioadă din viața lui. A trecut-o cu brio, a muncit foarte mult, a avut o accidentare foarte foarte grea.
Arată bine, l-am văzut bine, e motivat în teren, chiar a luat și cartonaș galben. Mă bucur pentru el. Să-i meargă, să fie sănătos, să fie pe teren, să revină, să aibă răbdare, pentru că o să aibă nevoie de timp să prindă ritmul și intensitatea jocului.
Dar mi-a plăcut de el, e același jucător creativ, cu pase în față, chiar dacă a mai greșit sau n-a înțeles coechipierul. A pasat între linii, dă pase pentru atacanți, lucrează pentru cei din față", a declarat Gică Hagi despre fiul său.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo