Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus câștigă la Atalanta și urcă pe locul 2 în Serie A! Iling Junior, un tânăr de 19 ani, a marcat la debut

Dani Morar

Actualizat 07/05/2023 la 15:40 GMT+3

Juventus a câștigat cu 2-0 pe terenul celor de la Atalanta și a urcat pe locul 2 în Serie A, profitând din plin de înfrângerea lui Lazio, de ieri. Iling Junior, un tânăr de doar 19 ani care a fost titular în premieră, a marcat unul dintre golurile care le-a adus cele 3 puncte torinezilor, devenind doar al treilea englez care înscrie pentru Juve în Serie A.

Samuel Iling Junior esulta dopo il gol segnato durante Atalanta-Juventus - Serie A 2022-23

Credit imagine: Imago

Juventus s-a impus pe terenul celor de la Atalanta, scor 2-0. Iling Junior, un puști de doar 19 ani a marcat primul gol al partidei, iar Vlahovic a majorat diferența la ultima fază. Torinezii profită din plin de înfrângerea lui Lazio pe terenul celor de la AC Milan și urcă pe treapta a doua a podiumului.
Iling Junior fost utilizat pentru prima dată ca titular de Juventus. Torinezii au utilizat 6 jucători născuți după 2003 în acest sezon al Serie A, doar Verona folosind mai mulți fotbaliști de acest gen: 9. Soule, Barbieri, Berrenechea și Faglioli sunt ceilalți 5 jucători născuți după 2001, care au jucat la Juve în acest sezon.
Prima ocazie importantă le-a aparținut gazdelor. Koopmeiners a ratat o șansă uriașă, după ce a primit o pasă foarte bună la marginea careului. Acesta a preluat foarte bine, dar a șutat mult peste poartă.
În minutul 11, Juventus a cerut un penalty, după ce Nicolo Faglioli a căzut în careu. Jucătorii oaspeților l-au înconjurat pe arbitru, dar acesta a ignorat protestele și a lăsat jocul să continue.
La jumătatea primei reprize, Angel Di Maria a fost aproape de a marca, dar șutul său a trecut puțin pe lângă. Argentinianul a profitat de o greșeală în defensiva adversă și a tras cu interiorul, dar mingea nu a luat destul efect pentru a intra în plasă.
Până la pauză, Scalvini a trimis în bară, după un corner al celor de la Atalanta, iar Zappacosta a irosit și el o șansă bună. Acesta a preluat la marginea careului și a trimis o torpilă, dar fundașii adverși au blocat șutul.
Citește și:

Juventus a urcat pe locul 2 în Serie A, iar Atalanta se bate cu AS Roma pentru ultimul loc de cupe europene

Torinezii au început excelent repriza a doua și au deschis scorul în minutul 56. Samuel Iling Junior, englezul de 19 ani, care este la primul meci ca titular pentru Juve, s-a aflat la capătul unei acțiuni colective de toată frumusețea și a finalizat cu un șut sub bară.
Iling Jr. a devenit doar al treilea jucător englez care marchează pentru Juventus în Serie A și primul după 30 de ani. William John Jordan, în sezonul 1948-1949, și David Platt, în sezonul 1992-1993, au fost ceilalți doi.
Cu 15 minute înainte de final, Teun Koopmeiners l-a pus la grea încercare pe Szczesny, după ce Atalanta a beneficiat de o lovitură liberă. Olandezul a trimis puternic, dar portarul oaspeților a menținut egalitatea. Vlahovic a dat lovitura pentru Juve, în minutul 97, după un contraatac purtat în viteză. Atacantul a finalizat cu un șut de pe loc, direct în vinclu.
Atalanta – Juventus s-a încheiat 0-2, rezultat care îi ajută pe oaspeți să urce pe locul 2 în Serie A, la 2 puncte peste Lazio. De cealaltă parte, oaspeții se află pe locul 6, ultimul care asigură calificarea în cupele europene, fiind la egalitate de puncte cu AS Roma, care are un golaveraj mai slab.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo