Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus riscă din nou depunctarea! Italienii au redeschis dosarul de fraudă, iar clubul ar putea fi penalizat mai aspru

Dani Morar

Publicat 09/05/2023 la 09:37 GMT+3

Juventus riscă din nou depunctarea, după ce Comitatul Olimpic Italian a decis să redeschidă dosarul de fraudă contabilă care i-a adus echipei o primă sancțiune de 15 puncte. Clubul a avut câștig de cauză atunci când a făcut apel, dar acum riscă să fie pedepsit ceva mai aspru.

Massimiliano Allegri, allenatore della Juventus

Credit imagine: Getty Images

Juventus ar putea fi depunctată din nou, după ce, la începutul acestui an, echipa a pierdut 15 puncte din cauza acuzațiilor din dosarul Plusvalenza. "Nori întunecați revin peste club", notează Mundo Deportivo, care anunță despre decizia Comitetului Olimpic Italian de a redeschide dosarul împotriva echipei din Torino.
La sfârșitul lunii aprilie, Juve primise înapoi cele 15 puncte, după ce a făcut apel, iar acum se află pe locul 2 în Serie A, după ce în weekend a trecut cu 2-0 de Atalanta. Formația lui Allegri are 2 puncte avans față de locul 3, ocupat de Lazio, și în condiții normale este mare favorită pentru a doua treaptă a podiumului.
"Bianconerii" sunt expuși acum la o altă pedeapsă pe plan sportiv, fiind acuzați de falsificarea conturilor în mai multe tranzacții care au implicat vânzarea de jucători.
Acum, după ce întreaga procedură a fost analizată de Comitetul Olimpic Italian și s-a decis redeschiderea dosarului, putând ca sancțiunea să fie mult mai severă de aceată dată, scrie sursa citată.
Citește și:

Juventus riscă să fie exclusă din competițiile europene

Celebra publicație Gazzetta dello Sport a anunțat că UEFA o va exclude pe Juventus din cupele europene pentru sezonul viitor, dacă instanța din Italia nu va da un verdict final până la finalul lunii iulie. Forul european va trebui să aibă lista completă a echipelor participante în cele 3 competiții europene până la acea dată și dacă Juventus își va câștiga dreptul pe teren, dar nu va exista o situație clară privind procesul în care e implicat clubul, atunci UEFA va hotărî excluderea pentru un sezon a torinezilor.
Forul de la Nyon nu va lua o asemenea decizie dacă Juventus nu se va califica în nicio competiție europeană, lucru puțin probabil. Pentru asta ar trebui să termine mai jos de locul 6 în Serie A și să nu câștige Cupa Italiei (este în semifinale) sau Europa League (este în semifinale). În acest caz greu de imaginat, UEFA va avea răgazul de a aștepta verdictul justiției italiene pentru a lua o decizie pe termen lung în privința celor de la Juventus. Dacă torinezii vor fi găsiți în cele din urmă vinovați, excluderea din cupele europene ar urma să se producă din sezonul 2024-2025.
Așadar, Juventus este la mâna autorităților din Italia. Dacă verdictul în procesul în curs va fi amânat dincolo de luna iulie, atunci echipa ar avea serios de suferit din punct de vedere sportiv. Totuși, presa din "Cizmă" se așteaptă la o decizie finală în timp util, deoarece Juventus va cere despăgubiri uriașe statului italian dacă va câștiga ulterior procesul, dar va fi deja privată de participarea în cupele europene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo